Wien, Keski-Euroopan helmi

Wien on Itävallan pääkaupunki, jossa asuu noin 1,8 milj. ihmistä. Se sijaitsee kauniin Tonavan rannalla ja on lähellä Tsekkiä, Unkaria sekä Slovakiaa, jonne on helppo matkustaa Wienistä.  Bratislavan ja Wienin välimatka on 60 km, mikä on lyhin väli kahden Euroopan pääkaupungin välillä.

Kaupungissa on yli 100 museota, Mozartin kotitalo

ooppera ja operettiesitykset, useat teatterit, patsaat

ja kauniit puistot, joissa näkyy kaupungin musiikin historia

Paljon on myös kokeilevaa nykytaidetta nykyisin tarjolla. Kulttuuritarjonta Wienissä on erittäin korkeatasoista.

Vanha kaupunki on Wienin sydän ja sen keskipiste on Dom, Stephansdom  eli Pyhän Tapanin katedraali, yksi Keski-Euroopan huomattavimpia goottilaisia katedraaleja, jonka 136-metrinen terävä torni näkyy yli Wienin. Ja katto on värikäs mestariteos.

Vanhassa kaupungissa on myös useita kymmeniä katolisia kirkkoja, jotka kuuluvat eri munkkiluostareille. Palatseja, linnoja sekä teattereita löytyy myös katsottavaksi useita.

Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet niin luxukseen kuin tavalliseen hintatasoon ja ostosten välillä voi poiketa kahviloihin ja sacher-kakulle.

Kaupungin nähtävyydet sijaitsevat hyvin kävelyetäisyyksien päässä toisistaan ja koska nähtävää on paljon, viikkokin kuluu nopeasti. Mutta muista välillä lepuuttaa jalkoja.

Ostosten välillä voi mennä myös torille

ja nauttia kahden euron hintaisia viinejä, jonka jälkeen ostopäätökset syntyvät nopeammin 🙂

Kaupungin ilmapiiri on myös nautittava eli aika kuluu hyvin kahviloissa istuen ja ilmapiiristä nauttien ilman nähtävyyksien katselua joinakin päivinä. Ruoka Wienissä on oikein hyvää ja runsasta, alla aamupäivällä nautittu lounas Wiener Schnitzel eli wieninleike. Syvällä lautasella yhteen annokseen kuuluvat perunat.

ja iltapala olikin sitten vähän tuhdimpi 🙂

Talvella Wienissä on näkemistä tietysti joulumarkkinat sekä keskelle kaupunkia tehtävä ulkoluistelurata. Hintataso on Keski-Euroopan hintatasoon nähden melko korkea, mutta Suomea edullisempaa kuitenkin. Lentoyhteydet Suomesta Wieniin ovat hyvät.

Suosittelen ehdottomasti , että käyt operettia tai oopperaa kuuntelemassa kun olet Wienissä.

Toivottavasti Sinulla on mahdollisuus käydä joskus nauttimassa Wienin kauneudesta ja herkuista. Wien on herkullinen helmi matkakohteena.

http://www.booking.com/index.html

. ,
.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *