Vinkkejä marraskuun pimeyteen

Marraskuun pimeys, kun ei vielä ole pakkasta, ilma kirkas ja lunta maassa, on välillä todella väsyttävää. Lokakuun raikkaiden tuulien jälkeen myös ulkoilu kosteassa ja kylmässä säässä ei aina houkuttele. Tässä muutamia vinkkejäni Sinulle, joista on ehkä apua Sinulle marraskuun pimeydessä kun mennään kohti uutta kevättä ja kesää.

Aamulla
Kun heräät, jää hetkeksi aikaa vielä peiton alle. Hengitä syvään palleaan ja meditoi viisi minuuttia. Tämän jälkeen hengitä taas syvään palleaan ja mieti kolme asiaa joista Sinä olet siinä hetkessä ja tulevassa päivässä kiitollinen. Venyttele hetki ja nouse sängystä kohti suihkua tai aamupalaa.

Aamupalalla aloita aamu jo väreillä. Smoothie hedelmistä on loistava piristäjä.

Ja aamukahvin tai teen nauttimiseen valitse myös värikäs muki. Poikani ystävä Anna on ihana, kun hän käy monesti päiväkahvillakin vaihtamassa kattamani mukin toiseksi sanoen ”haluan värikkäämmän mukin”.

Uskon että kahvi maistuu erilaiselle kun se on mieleisessä mukissa ja värien myötä varmasti kahvi tai tee, piristää myös enemmän.

Vaatteet ja asusteet
Syksyn ja talven tullen vaatteiden värit päällämme vaihtuvat usein harmaaksi, tummanpunaiseksi ja mustaksi. Miksi? Eikö juuri talvella olisi hyvä piristää itseään värikkäillä vaatteilla ja mietipä vaikka työympäristösi katseita ja kommentteja, jos joku päivä menetkin töihin keltainen pusero tai mekko päällä. Uskon että työkaverisi ajattelisivat ihaillen ”aivan kuin aurinko olisi tullut keskellemme.” Jos et laita päällesi värikkäitä vaatteita, niin kokeile värikkäitä asusteita –huiveja, vöitä, kenkiä. Punaista huulipunaa ja punausta kynsilakkaa. Testaa ensin niillä kuinka paljon niiden tuoma väri vaikutti omaan mielialaasi ja piristi päivääsi. Ja läheistesi päivää.


Ruoka
Vaikka kotimaiset kasvikset, vihannekset ja juurekset alkavat olla kalliimpia ja osaa on jo mahdotonta saada kaupasta, kannattaa kuitenkin syödä mahdollisimman montaa eri väriä päivän mittaan juureksia, hedelmiä ja marjoja. Ei karamellejä :).

Jo pelkästään kotona pöydällä olevat hedelmät piristävät värikkäinä, kuin pienenä valona, sisustusta ja antavat virkeyttä värillään Sinun oloosi. Ensi kesänä kannattaa muistaa kuivata kotimaisia marjoja ja juureksia syksyn ja talven varalle herkuiksi makeannälkään ja osaksi ruokia.

Pimeät illat kotona
Aina et ehkä Sinäkään illalla jaksa lähteä ryhmäliikuntaan, lenkille tai kuntosalille vaan on ihana olla kotona, ilman kiirettä ja jopa ehkä nauttien yksinolosta. Ole silloin oikein rento ja nauti tunteesta. Ennen sohvalle käpertymistä, suosittelen että sammutat hetkeksi valot, laitat kynttilöitä palamaan ja salsan tai muun hyvän biisin soimaan https://www.youtube.com/watch?v=Nujth_21AXA. Tanssi mukana, heiluta käsiä, keinuta lanteita ja anna musiikin sekä tunteiden viedä. Sen jälkeen kun olet heilunut hetken kunnolla, voit laittaa villasukat jalkaan ja mennä sohvalle shaalin alle. Olo on erilainen kuin olisi ilman tätä tanssi-irrottelua.

Shaalin alla
Marraskuun pimeydessä voit antaa henkisten sekä opetuskirjojen olla hyllyssä paikallaan tai muualla hieman piilossa ja ”laitat aivot narikkaan”.

Nauti hauskoista ja viihdyttävistä romaaneista, joista tulee hyvä mieli, lämmin tunne sydämeen sekä hymyä suunpieliin. Paras tunne lukiessa on se kun välillä naurattaa jopa ääneen. Tai jännittävä dekkari pimeässä illassa….

Kirjan pariksi kannattaa varata myös hieman herkkua jäätelöä, suklaata tai muuta hyvää. Pidä itseäsi hyvänä, hyvän kirjan ja herkkujen parissa – Sinä ihana, hauska ihminen.

Mielikuvamatka
Välillä voi myös piristää itseään mielikuvamatkoilla https://elamanrakkautta.fi/opettele-kuuntelemaan-luontoa-ja-ihmisia/ . Palaa hetkeen ja paikkaan jossa tunsit olevasi todella onnellinen, ota oikealla kädellä vasemman käden ranteesta kiinni, laita silmät kiinni ja hengitä syvään. Mieti ja tunne kuinka palaat tuohon hetkeen ja hyvänolon tunteeseen.

Ystävien kanssa löytöretkiä menneisyyteen
Satamatie 6:ssa järjestettiin kolmas ja tällä erää viimeinen Nuoruuteni päiväkirjat ja teinikalenterit ilta eilen. https://www.facebook.com/satamatie6/

Marraskuussa on hyvä aika järjestää ystävien kanssa nyyttikestejä, viini- ja suklaailtoja tai tulevan kesän reissujen suunnitteluiltoja. Mitä ikinä Sinä ja ystäväsi keksittekään miettiä, suunnitella ja pohtia.

Yksi hauska idea voi olla myös ottaa mallia tuosta Satamatie 6:n ideasta ja otatte jokainen, Sinä ja ystäväsi, mukaan illanviettoon yhden vanhan valokuva-albumin tai päiväkirjan. Muistelepa itse juhannusvalokuvia vuodelta 1988 :D. Ne tuovat ehkä hymyä ja hauskoja muistoja mieleen Sinulle, saati jos mukana niitä katsomassa on vielä ystäväporukka.

Toivottavasti näistä vinkeistäni on Sinulle apua.

Ja muista – ensi kuussa on joulu ja sitten onkin jo tammikuu. Päivät pitenevät ja kevättä kohti mennään. Pian odottaa taas pitkä, kuuma kesä .

Hauskoja marraskuun hetkiä Sinulle

https://elamanrakkautta.fi/tiedatko-sina-mika-on-suomen-lesoin-juttu/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *