Viherkasvien hoitoa ja hankintoja valon lisääntyessä

Kevään lähestyessä, kun päivät ovat kirkkaita ja valon määrä lisääntyy, kiinnittää enemmän huomiota kodin viherkasveihin.  Sinäkin varmaan kaipaat kotiin silmien eteen piristävää vihreää väriä, joulukoristeiden jälkeen,  kesää odotellessa.

viherkasvi

Kevät on myös aika hoitaa kodin viherkasveja, tehdä mullanvaihto, jakaa niitä mikäli kasvit ovat kasvaneet liian suuriksi  ja lannoittaa. Lisäksi kukkakaupat ja puutarhamyymälät ovat täynnä uusia kasveja muuttamaan Sinun luo kotia piristämään.

https://www.rakentaja.fi/artikkelit/6104/talvinokosilta_heraavat_huonekasvit.htm

Minä olen kädetön kukkien ja viherkasvien kanssa eli siis huono hoitamaan niitä. Unohdan kastella kasveja välillä monen viikon ajan ja kesällä taas parvekekukkia kastelen niin paljon, että välillä on jo kolmannet kesäkukat laatikoissa aikaisimpien märäntyessä veden määrään. Toki määräpäivä kalenterissa voisi olla tässä hyvä apu :). Mutta ratkaisuna minä olenkin hankkinut  kangas- ja muovikasveja, jotka nykyisin ovat oikean näköisiä, aina vihreitä sisustuselementtejä.

Kaikki kotini muovi- ja kangaskasvit ovat viherkasveja, kukkivia kangaskukkia en halua hankkia. Kangas- sekä muovikukissa on se hyvä puoli, että ne voi tarvittaessa siirtää välillä kaappiin syrjään (https://elamanrakkautta.fi/kaapin-aarreaitta/)    ja ottaa sieltä myöhemmin uudelleen “uutena” sisustuselementtinä.

peikonlehti

Ainoat kasvit,  jotka minulla jotenkin menestyvät ovat palmuvehkat. Ne kestävät hyvin kuivuuttakin ja ovat kuitenkin kivan näköiset vihreät kasvit.

viherkasvi

Helppoja viherkasveja

Tässä Kotilieden artikkelissa on muitakin helppoja kasveja meille viherpeukalottomille https://kotiliesi.fi/puutarha/pirista-kodin-sisustusta-vehreydella-10-helppohoitoista-huonekasvia/

Peikonlehti tuntuu olevan nykyisin hyvin muodikas kasvi sisustuksessa, ainakin minun seuraamien sisustusryhmien mukaan. Erityisesti Suomi Desing-ryhmissä peikonlehti on joka kodin “must” hankinta.

Oman peikonlehteni olen ostanut White on white- liikkeen puolihinta päivillä nettikaupasta http://kauppa.whiteonwhite.fi/

Kaikki muut kuvissa näkyvät muovi- tai kangaskasvit on tullut kotiini Wanhan ajan sisustusliike K & K:n valikoimista. http://www.sisustuskk.com/  . Jotkut näistä kestäneet jo monia vuosia hyvinä, uuden näköisinä.  Tämä on muovi- tai kangaskasvien etu.

viherkasvi

Kasvien hoito mullanvaihtoineen on hyvää meditoivaa toimintaa.  Tässä Ylen linkissä kerrotaan kuinka kasvit pitävät masennuksen loitolla. https://yle.fi/uutiset/3-5066598

Ihania keväänodotuspäiviä Sinulle kotisi vihreyden keskellä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *