Tuoksuja tekstiileihin ja kotiin

Mattojen vienti ulos tuulettumaan on säiden puoleen usein mahdotonta jos ei ole katosta suojana. Katoksesta huolimatta jos sää on kovin kostea, matot  kostuvat liikaa. Tämä on nykyisin siivotessa usein ongelma kun tuntuu että meillä on vain kaksi vuodenaikaa, kevät ja syksy, eikä enää lainkaan kunnon talvea ja lämmintä kuumaa kesää. Ennen talvella oli aivan ihana pöllyttää mattoja ja muita tekstiilejä puhtaassa pakkaslumihangessa pihalla. Lähti pölyt ja osa liastakin pois ja ne olivat kuin pesun jäljiltä sisälle tuotaessa. Siivouksen päätyttyä paras hetki on kuitenkin se kun istut sohvalle kahvikuppi kädessä, katsot ympärilläsi siistiä kotia ja se nautit raikkaasta puhtaasta tuoksusta mikä kotona on. Onnellinen, onnellinen olotila.

Nykyisin markkinoille tullut paljon eri tuoksuisia tuoksupuutereita, joiden avulla imuroitaessa tekstiileihin ja asuntoon leviää vaniljan, sitruunan, männyn tai mikä onkaan lempituoksusi, sen tuoksu. Tuoksupuuterin voi laittaa  joko tekstiileille suoraan tai imuriin, josta se leviää huoneeseen.

Itse haluan eri huoneisiin erilaisia tuoksuja ja siksi en käytä tuoksupuuteria vaan omia kikkojani :). Jos mattoja ei voi viedä ulos tuulettumaan mutta haluan raikastaa ja kirkastaa niitä levitän ruokasoodaa matoille. Annan vaikuttaa hetken ja sitten imuroin pois. Maton värit kirkastuvat ja valkeat kohdat tulevat hieman valkoisemmiksi. Jos on jotakin likaa, kostutan siivousrätin ja lisään hieman ruokasoodaa siihen ja hankaan tahran pois.  Vanha kunnon ruokasooda ja etikka rules <3 .

Hyvää tuoksua matoille lisään eteerisistä öljyistä joita olen laittanut muutaman tipan suihkupulloon veden joukkoon. Suihkautan muutaman kerran tuota tuoksuvettä matoille, sitruunaa muihin huoneisiin ja makuuhuoneeseen rauhoittavaa laventelia. Minä en ole laittanut tuoksuja muihin tekstiileihin huoneissa kuin mattoihin ja kylpyhuoneessa hieman pyyhkeisiin. Vaikka tuossa suihkutetavassa vedessä on siis muutama tippa eteeristä öljyä, ei siitä jää mitään öljytahroja tekstiileihin. Eteerisen öljyn voi sekoittaa myös suoraan ruokasoodankin joukkoon ennen soodan levitystä ja silloin ei tarvita erillistä vesipulloa lainkaan.

Ruokasooda + eteerinen öljyseoksella on makuuhuoneessa hyvä puhdistaa mattojen lisäksi myös patjat säännöllisesti ja jos ei halua pestä tyynyjä ja peittoja, niin nekin voi syväpuhdistaa tuolla seoksella.

Tekstiilien puhdistuksen lisäksi on minulla aina eteisen pöydällä pienessä lasissa hieman vettä jossa on muutama tippa sitruunan tuoksuista öljyä ja makuuhuoneessa yöpöydällä on toinen lasi, jossa on unta rauhoittavan laventelin tuoksuista öljyä. Näitä öljyjä voi käyttää myös hierontaan, jalkakylpyihin, ruoanlaittoon ja moneen muuhun asiaan. Monikäyttöisiä luonnon ihmeitä ovat.

Itse käytän Forever Living perheen eteerisiä öljyjä ja erittäin paljon tuoksuvaihtoehtoja on myös esimerkiksi Young Livingillä, joka on maailman johtava eteeristen öljyjen tuottaja. https://www.youngliving.com

Puhtaita ihania tuoksuhetkiä Sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *