Tofu-pihvit ja DIY hummus

Tänään 4.10. on eläinten päivä ja alkaa eläinten viikko. Lisäksi on käynnissä lihaton lokakuu, joten annan Sinulle helpon ja hyvän vegaanisen ruokaohjeen. Suosittelen  Sinua kokeilemaan vegaanihaasteen hengessä, jos et ole vegaani tai kasvissyöjä.

Ostoslista:
kasviksia oman maun mukaan lisukkeeksi
1 pkt kikherneitä
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 tl jeeraa (juustokumina)
2 tl suolaa
(0,5 dl oliiviöljyä)
1 pkt maustamatonta tofua
1 dl seesaminsiemeniä
3 rkl kookosöljyä
¼ dl soijaa

Näin teet:
Pilko kasvikset pannulle ja laita hautumaan ne kookosöljyyn. Itse käytin annokseen parsakaalin, 2 paprikaa sekä lehtisellerin. Ripottelin hieman suolaa niiden päälle. Parsakaalista käytän aina myös varren, en vain pelkkiä nuppuja.

Hummukseen ota kikherneet paketista erilliseen astiaan ja säilytä neste tofu-pihveihin. Lisää kikherneiden joukkoon valkosipulin kynnet sekä aurinkokuivatut tomaatit. Tomaattien nestettä voi laittaa joukkoon myös mukaan varovasti kuitenkin ettei hummuksesta tule liian nestemäistä tai erillistä oliiviöljyä. Lisää jeeraa ja suolaa 1 tl joukkoon. Tämän jälkeen survo hummus. Tämä on huikean hyvää myös leivän päällä sekä dippinä kasviksille.

Pilko tofu n. sentin levyisiksi paloiksi ja kasta levyt kikherneiden nesteessä. Tämän jälkeen pyöritä levyt seesamsiemenissä joiden joukkoon olet lisännyt 1 tl suolaa. Paista pihvit pannulla kookosöljyssä.

Asettele kasvikset, pihvit ja hummus lautaselle ja viereen hieman soijaa jossa voi tofu-pihvejä dipata hieman.

Nautinnollisia vegaanisia herkkuja eläinten päivään ja eläinten viikkoon Sinulle. Lihaton lokakuu rules!

https://vegaanihaaste.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *