Syksyn helppo sienisoppa

Vaikka Sinä et olisi huippukokki, kuten en minäkään, niin tämä soppa onnistuu kyllä hyvin. Ja maistuu myös hyvin. Tämän keiton rinnalla suudelman täytyy olla todella, todella hyvä.

Sain pari päivää sitten naapurin rouvalta muutaman desin viime syksynä pakastettuja suppilovahveroita ja päätin tehdä niistä keittoa itselleni. Annan ohjeen tässä Sinullekin ja suppilovahveroiden sijaan Sinä voit käyttää muitakin metsän sieniä tai vaikka kaupan herkkusieniä. Helppoa ja hyvää lämmittävää keittoa syntyy syyspäiviin näin:

Ostoslista

– 1 sipuli
– 4 dl kaurakermaa, ruoanlaittokermaa tai muuta kermaa
– 4 dl vettä
– 3 dl sieniä (200 g)
– 2 rkl psylliumia tai 4 rkl vehnäjauhoja
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 kasvisliemikuutio
– suolaa ja muita mausteita (inkivääri, jeera, pippuri) maun mukaan

Ja näin teet keiton  (4 annosta)
Kuullota ensin hetki pilkottu sipuli ja pilkottuja sieniä pannulla oliiviöljyssä. Tämän jälkeen lisää niiden päälle psylliumi tai vehnäjauhot ja anna ruskistua hetki, mutta älä paista. Laita kattilaan vesi kiehumaan ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Kun vesi kiehuu lisää pannulta sienet, sipuli ja jauhot kattilaan. Sekoittele ja annan keiton kiehua pari minuuttia jolloin se sakenee hieman. Lisää sitten kerma ja anna kiehahtaa. Tämän jälkeen anna keiton hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Tarjoile keitto vaikka (gluteenittomien) leipäpalojen ja pinaatinlehtien kanssa.

Tämä on helppoa, halpaa ja todella herkullista sienisoppaa.

Onnellisia syksyn päiviä Sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *