“Sinulla on kaksi elämää, joista jälkimmäinen alkaa kun tiedostat, että sinulla on vain yksi elämä” -Kungfutse

Kävin eilen illalla katsomassa ystäväni kanssa elokuvan Viulisti.  Odotin hyvää elokuvaa koska olen pitänyt Paavo Westerbergin tv-ohjauksista ja näyttelijänä. Tämä ylitti odotukset näyttelijöiden, ohjauksen, käsikirjoituksen ja aivan mahtavan viulumusiikin suhteen. En ollut aiemmin osannut miettiä että viulun sointi voi olla “alavireinen” tai “ylävireinen”, mielenkiintoista oli seurata opiskelua ja konserttiin valmistautumista.

Mielenkiintoiseksi ehkä omalta kohdaltani elokuvan teki myös se, että Matleena Kuusniemen esittämä huippuviulisti menettää työnsä kätensä vioittuessa  auton ajaessa hänen päälle ja itse olen työkyvyttömyys eläkkeellä autokolarin jälkeen.

Myös Samuli Edelmanin esittämän aviomiehen sanat “Olisit onnellinen, että olet edes hengissä”, on tullut tutuksi ja moni muu läheisten lausuma yllättävä/pysäyttävä kommentti, mutta jokainen kokee elämänsä ja läheisten kriisit omalla tavallaan ja kunkin ihmisen tapaa pitää hiljaisesti kunnioittaa.

Elokuva alkoi Kungfutsen loistavin sanoin “Sinulla on kaksi elämää, joista jälkimmäinen alkaa kun tiedostat, että sinulla on vain yksi elämä”.

Tiedosta Sinäkin että Sinulla on vain yksi elämä ja käy katsomassa loistava kotimainen elokuva

http://leffatuomari.blogspot.fi/2018/01/viulisti-2018-arvostelu.html

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *