Postipakettiruletin vahtimiskeinot ja edullinen paketti vaihtoehto Postille

Lupasin kertoa Sinulle hyviä paketti vinkkejä  lähettämisen sekä vastaanottamisen vahtimiseen, kun kirjoitin kirppismyyntivaihtoehdoista, joihin pakettiruletti liittyy oleellisesti.

Viimeisen vuoden aikana olen kirppismyynyt paljonkin omia vaatteitani ja etenkin kenkiä, kun en enää voi pitää oikein korkokenkiä nilkan nivelsiteiden rikkouduttua. Lisäksi poikani Kalle on laihtunut L-kokoisesta S-kokoon, joten hänen vaatteita myytiin jonkin verran, mutta vielä enemmän ostin niitä hänelle fb-kirppiksiltä. Kaikki on lähes koettu postitusten osalta ja olen tullut mestariksi valvomaan lähetyksiä, joten tässä vinkkini Sinulle:

Lähetettäessä

1. Paketin koon selvittyä kannattaa selvittää, onko edullisempaa lähettää Postin vai Matkahuollon kautta. Yleensä posti edullisempi, erot voivat olla samankokoisen paketin kohdalla merkittävät mm. koirien pyöräilykärryä (juu kyllä luit oikein! pyörän perään laitettava kärry jolla voidaan pyöräillä pitkälle) lähetettäessä Postin hinta oli n. 18 € ja Matkahuolto 46 €, mutta välillä voi olla toisin päin myös.
2. Mikäli vaate tai tavara menee pakettikirjekuoreen ja voidaan kantaa kotiin, se on aina edullisempaa ja kätevämpää kuin isompi paketti postista noudettaessa. Kannattaa myös selvittää pakettihinnat eri vaihtoehtoina SMART-postipaketti/ pakettiautomaatti vai normi noutopaketti. Näissä tulee myös huomioida, että automaatit eli SMART-paikat voivat olla kaukana vastaanottajan kotoa ja tuottaa hänelle vaikeuksia hakea, vaikka olisivatkin edullisempia lähettää.
3. Tavaroiden, korujen yms. osalta muista aina pehmuste! pehmuste! pehmuste! ja teippaa paketin kulmat mahdollisimman hyvin, ettei paketti mene rikki matkan varrella
4. Kun lähetät pakettia, ota mielellään kuva siitä tai tuntomerkit ja kun saa postin lähetyskuitin, ota siitä kopio vastaanottajalle sekä lähetä hänelle myös paketin tuntomerkit. Älä hävitä lähetyskuittia ennen kuin paketti on vastaanottajalla
5. Lähetystunnuksella vastaanottaja voi seurata paketin kulkumatkaa. Mikäli pakettia ei ala kuulua ja vastaanottajalle ei tule viestiä että paketti on noudettavissa, kannattaa sitä alkaa ajoissa kyselemään. Pääpostin asiakaspalvelunumero (https://www.posti.fi/yhteystiedot) on tähän paras keino, sieltä on selvitetty minullekin tulevan paketin osalta, että paketti on lähikaupan postihyllyssä vaikka ko. postissa sanottiin että paketti ei ole heillä. Ja sielläpä se oli, kun uudelleen paikalle menin lähettäjältä saatujen tuntomerkkien kanssa ja pääpostista saadun pakettitiedon perusteella.
6. Jos lähettää kirjeenä eikä saa lähetystunnusta, kannattaa sekin valokuvata ja laittaa ylös lähetyspäivämäärä.
7. Kun lähetät paketteja tai tavaraa, rahaa tms. sisältäviä kirjeitä, laita ylös lähetyspäivämäärä ja pyydä vastaanottajaa ilmoittamaan, kun hän on vastaanottanut kirjeen tai paketin. Näin tiedät itsekin että se on löytänyt perille. Kun paketti perillä, sen matka päättyi onnellisesti.

Vastaanotettaessa

1. Kun ostat jotakin joko firmasta tai yksityishenkilöltä, laita ylös päivämäärä jolloin ostit ja aloita odottaminen .
2. Yksityishenkilöltä ostettaessa pyydä häntä laittamaan kuva sinulle paketista sekä lähettämään kopio lähetyskuitista, näin voit seurata paketin matkaa.
3. Mikäli paketti on painava tai suuri, kannattaa miettiä kotiinkuljetusta, sen hinta on 5-10 € ja hintaan nähden todella kätevää. Kotiinkuljetukselle voit sopia sen ajan mikä Sinulle sopii etkä ole sidottu juuri Postin ilmoittamaan aikaan.
4. Mikäli Sinulle osto-/lähetyspäivästä ei tule 5 päivän kuluessa vastaanottoilmoitusta, aloita kysely paketin perään. Nykyisin ei lähetetä enää paperisia saapumisilmoituksia paketeista ja itselleni ainakin on tekstiviestit jäänyt pari, kolme kertaa lähettämättä ja siis puhelimeeni tulematta. Paketti olisi jäänyt Postiin ja lähetetty takaisin. Nykyisin Postissa pidetään paketteja 7 vuorokautta, eikä toista ilmoitusta saapumisesta enää lähetetä vaan paketti palautetaan lähettäjälle.
5. Kun olet vastaanottanut paketin, ole ystävällinen ja lähetä siitä viesti lähettäjälle. Näin hänkin tietää, että paketin osalta asia kunnossa ja kaupat sujuneet hyvin.

Vakuutus

Mikäli lähetät jotakin kalliimpaa esim. merkkihuiveja, laukkuja, kenkiä tai koruja tai elektroniikkaa kannattaa sopia kauppakumppanin kanssa että paketti lähetetään vakuutettuna ja jakaa kustannukset puoliksi. Postin vakuutetun paketin hinta on n. 14 € riippumatta vakuutusmäärästä eli kalliista kustannuksesta ei ole kyse.

Vaihtoehto Postille

Edullinen ja hyvä tapa lähettää R-kioskin ärräpaketit. Niiden hinnat ovat 5,90 € ja 6,90€ ja hintaan sisältyy myös paketti. Tämä on huomattavasti Postia edullisempi tapa. Ärräpaketit kuljettaa Matkahuolto ja ne kulkevat perille muutamassa päivässä. Ärräpaketin saapumisesta tulee myös vastaanottajalle tekstiviesti eli lähettäjän tulee tietää osoitteen lisäksi puhelinnumero. R-kioskilla etsivät osoitteen perusteella vastaanottajalle lähimmän R-kioskin, Sinun ei lähettäjänä tarvitse tietää sitä. Minusta on tullut ärräpakettien vakioasiakas .  https://www.r-kioski.fi/palvelut/posti-ja-pakettipalvelut/

Kun ostat ja myyt tavaraa kirppiksillä, muista aina ilmoittaa sisältääkö hinta postikulut vai ei. Suuremmat postikulut kannattaa jakaa vaikka puoliksi, esittää näin ainakin myynti-ilmoituksessa, mutta yleisimmin myyntihinta ei sis. pk, kuten ilmoitetaan.

Rauno otti hoitoonsa vanhemmillani kirjeiden vastaanottamisen 🙂

Onnistuneita pakettiruletteja Sinulle, toivottavasti neuvoistani oli apua

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *