Pinaatti-lehtikaaliletut

Pinaattiletut ovat loistava ruoka pieneen nälkään lounaaksi salaatin kera tai välipalaksi. Minä halusin kokeilla tällä kertaa lettuihin pinaatin lisäksi myös rakastamaani lehtikaalia. Kokeilu onnistui hyvin, letuista tuli mahtavan makuisia. Ohje on vegaaninen, mutta helposti muutettavissa sekasyöjille maidon muutoksella. Tässä ohje Sinullekin kokeiltavaksi:

Pinaatti-lehtikaaliletut (4 isoa lettua)

Ostoslista
100 g tuoretta pinaattia ja lehtikaalia
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4,5 dl kaura- tai soijamaitoa (lehmänmaitoa)
2 tl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
paistamiseen kookosöljyä tms. maun mukaan

Näin teet letut
Sekoita kuivat aineet; leivin- ja vehnäjauhot, suola ja kaurahiutaleet astiassa. Leikkaa pinaatti ja lehtikaali (3-4 lehteä) ainakin noin sormenpään kokoisiksi paloiksi ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää öljy sekä maito ja sekoita hyvin. Taikina saa turvota noin 15 minuuttia.
Paista letut hyvin kuumalla joko pienillä lettupannuilla tai voit tehdä suuria lettuja. Itse käytin paistamiseen kookosöljyä.

Lettujen tarjoilu
Letut voi tarjoilla yksistään, maistuvat hyvin niinkin, tai vaikka viher- tai sienisalaatin kanssa.
Marjat tai hillo esim. puolukkahillo on loistava lisä letuille.
Mikäli haluat tarjota näitä lettuja makeannälkään, vaahterasiirappi on mahtava seuralainen vaikka marjojen kanssa näiden terveellisten lettujen kanssa.

Vihreää voimaa ja onnellisia hetkiä Sinulle viikkoosi!

Lehtikaalitietoa
www.tasapainottajat.com/blogi.php?d=5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *