Pavlovaa pääsiäispöytään

Teen pääsiäiskahvin kanssa yleensä pavlovaa ja muulloinkin mieluummin pavlovaa kuin täytekakkua.

Pavlovan teen seuraavasti ja tästä tulee noin 10 annosta

6 munan valkuaista

3 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja tai maizenaa

2 tl   etikkaa (eilen oli kaapissa omenaviinietikkaa ja sekin kävi hyvin)

***

Laita uuni lämpenemään n. 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, yhtään keltuaista ei saa olla mukana. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten, kun valkuaiset on jo vatkattu hyvin kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Sokerin jälkeen lisää maizena ja etikka ja vatkaa vielä vähän.

Tämän jälkeen levitä marenki leivinpaperille siten että se on n. 20 cm halkaisijaltaan ja reunoilta hieman korkeampi että täytteen saa hyvin sisään.

Paistetaan n. 1,5 – 2 tuntia. Marenki tulee oljenväriseksi ja rapeaksi päältä.

Täytteeksi minä vatkasin kuohukermaa 4 dl ja lisäsin joukkoon 2 purkkia lime-sitruuna rahkaa. Puristin vielä hieman sitruunamehua ja lisäsin sokeria n. 1 dl ja vähän vaniljasokeria.

Päälle raastoin hieman sitruunankuorta sekä suklaata ja  kokonaisia pensasmustikoita sekä maitosuklaalla päällystettyjä mansikoita.

Pääsiäisen aikaan myös keltaiset, aurinkoiset hedelmäpalat ovat kauniita.

Herkullisia pavlovahetkiä Sinulle

2 Replies to “Pavlovaa pääsiäispöytään”

    1. kiitti :). Pavlova on kyllä ihanaa ja helppo tehdä (valkuaisten erottelun jälkeen :)). Nykyisin noilla makurahkoilla saa kivaa makua täytteeseen pelkän kerman asemasta. laita äkkiä uuni lämpiämään ja pieni pavlova uuniin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *