Parsakaalipastan ohje vegaaneille ja sekaaneille

Innostuin viime viikolla kokeilemaan parsakaalipastan tekoa ja koska siitä tuli oikein hyvää, haluan jakaa ohjeen Sinullekin. Ohjeeni on kasvisruoka ja vegaani, sekasyöjille Sinä voit tarjota sitä vaikka jauhelihapihvien kera. Ohjeesta tuli sekä iso ja pieni paistokulho eli siitä riittää hyvin kuudelle henkilölle yksin pääruokana.

Ostoslista:
1 pussi makaronia, pastaa
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulikynsi
1 kpl parsakaali
1 pussi pinaattia joko tuoretta tai pakaste
1 kpl paprika
1 purkki kaurapohjaista creme fraichea
1 paketti kikherneitä
Lisäksi kasvisliemikuutio, oliiviöljyä, mustapippuria, inkivääriä, jeeraa ja suolaa maun mukaan

Tässä ohje:
Keitä makaronit kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä ja siivilöi vesi pois.

Paista hetki (pari minuuttia) oliiviöljyssä pannulla pilkottu sipuli, valkosipulinkynnet, paprika, parsakaali ja halutessasi myös pinaattia. Jos käytät tuoretta inkivääriä, lisää sitä 2-3 ohutta viipaletta joukkoon.

Tämän jälkeen sekoita makaronit, kikherneet ja kasvikset oliiviöljyllä voideltuihin vuokiin.

Sekoita kulhossa 1 litra vettä, creme fraiche ja kikherneiden liemi ja lisää siihen mustapippuri ja muut mausteet makusi mukaan. Kaada liemi makaronien ja kasvisten päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
***
Ja näin syntyi herkullista ja värikästä ruokaa joko yksistään pääruokana tai loistavana osana pääruokaa.

Herkullisia ja onnellisia hetkiä Sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *