Pari loistavaa risotto-ohjetta

Risotto on ehdoton suosikkiruokani. Pidätkö Sinäkin risotosta? Aiemmin tein aina risottoa italialaiseen tyyliin aurinkokuivatuilla tomaateilla, basilikalla sekä runsaalla juustolla. Usein risotoissani oli myös kanaa tai katkarapuja. Nyt kasvissyönnin aikanani juusto on jäänyt risotoista pois ja silti risotto on todella täyteläistä. Risottoon täyteläisyyden tekee juuston sijaan oikein eli hitaasti kypsytetty risottoriisi. Nyt annan Sinullekin pari loistavaa risotto-ohjetta.

Bataatti-risotto

Ostoslista
1 kpl bataatti
1 kpl sipuli
1 kpl chili
2 dl risottoriisiä
7 dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl himalajansuolaa
tuoretta korianteria


Ohje
Leikkaa ensin kuorittu bataatti noin 1 x 1 cm paloiksi ja pilko myös sipuli ja chili. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset sinne kuullottumaan. Laita kasvisliemikuutio sulamaan keitetyn, kuuman veden joukkoon.

Lisää riisit kasvisten joukkoon ja kuullota hetki niin että kaikki riisit ovat käyneet öljyssä.

Lisää kasvislientä pikkuhiljaa niin että kasvisliemi ennättää imeytyä ennen kuin lisäät uutta nestettä. Aikaa nesteiden lisäämiseen menee noin 10 minuuttia.

Kun kaikki neste on lisätty ja imeytynyt, lisää suolaa.

Lisää tarjoiluun lautaselle annoksen päälle tuoretta korianteria.

Lehtikaali-pinaatti-suppilovahvero-risotto

Ostoslista
1 kpl sipuli
2 dl tuoretta pinaattia
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 kpl lehtikaalin lehtiä
2 dl risottoriisiä
7 dl kasvislientä
0,5 tl himalajansuolaa
3 rkl oliiviöljyä

Ohje
Pilko sipuli ja kuullota se kuumennetussa oliiviöljyssä pannulla. Lisää sipulin joukkoon leikatut suppilovahverot, pinaatti ja lehtikaali. Sitten lisää joukkoon riisit ja pyöritä niitä öljyssä.

Lisää kasvisliemi joukkoon hitaasti noin 10 minuutin aikana, siten että neste on aina imeytynyt ennen kuin lisäät uutta nestettä.

Kun kaikki neste on lisätty ja riisit kypsiä, lisää suola.

Kun asettelet risoton lautaselle, lisää annoksen päälle tuoretta pinaattia muutama lehti.

Nautinnollisia risottohetkiä Sinulle!

Yleisvinkkinä kerron Sinulle, että riisit sekä pastat kannattaa aina keittää pelkän veden sijaan kasvisliemessä tai jos teet liharuokaa, silloin lihaliemessä, jolloin pastaan ja riisiin tulee huomattavasti enemmän makua. Suosittelen tätä vinkkiä ehdottomasti käyttöön jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *