Pala palalta kohti luonnollisempaa ja muovitonta puhdistusta

Lapsuudesta muistan miten hienoa oli kun tuli nestemäiset Bliw-saippuat niissä matalissa eri värisissä muovikoteloissa ja sitten suihkugeelit vanhojen palasaippuoiden tilalle. Nykyaikaista -70-80 –lukua.

Pitkään, noin 30 vuotta, itsellänikin oli vakaa käsitys että nestemäiset saippua ovat parempia ja steriilimpiä  kuin palasaippuat, joita ei ollut minullakaan kaapissa kuin sappi-saippua tahrojen poistoon tekstiileistä.

Lukeminen maailman merien täyttymisestä muovilla kalojen sijaan sekä oma ajatus siitä mitä voisin tehdä kotona ilmastonmuutoksen vähentämiseksi ja luonnon ylläpitämiseksi sellaisena että mahdollisilla tulevilla lapsenlapsillanikin sekä myös omalla nyt 22-vuotiaalla lapsellani, olisi vielä luontoa missä kävellä ja nauttia sen kauneudesta ja rauhasta vielä 50 vuoden kuluttuakin, on tehnyt sen että yritän välttää pesuaineiden muovipakkauksia ja mikromuovia. Niinpä olen löytänyt palasaippuat ja rakastunut niihin syvästi uudelleen.

Vartaloni pesuun ja usein myös sponge-sienen kanssa kasvoista meikkien pesuun, käytän Marseille-saippuaa ja sitä versiota, jossa on oliiviöljyä 72 %. Minulla on todella kuiva iho ja aiemmin kulunut rasvaa tuubi-tolkulla etenkin talvella lämmityskauden alettua, mutta nykyisin Marseille-palasaippuan ansiosta iho on kosteutettu eikä kaipaa kuin harvoin kosteusvoidetta suihkun jälkeen. Kasvoillekaan ko. saippua ei ole liian kuivattava mikä on yleinen virhekäsitys ”vanhan ajan saippuoista”.

Hyvin lähtee meikit, sitten vain kasvovesi ja kasvoille toki voiteet. Marseille-saippuan kuten muutkin saippuani ostan Ruohonjuuresta. https://www.ruohonjuuri.fi/koti-hyva-olo/hygieniatuotteet-55/saippuat/marseille-saippua-oliivioljysaippua-iso-marius-3298652000401

Kuvassa oliiviöljy-marseille saippua.

Käsien pesuun käytän kristallisuola-saippuaa, jolla voi pestä myös koko vartalon sekä kasvotkin, mutta tätä saippuaa ei saa laittaa suoraan kasvoille. Kristallisuola-saippua on aivan mieletön löytö!!! Se on luontaisesti desinfioiva, ei myöskään kuivattava mutta hieman kuoriva kyllä. Kylppärin lisäksi kristallisuola-saippua on hyvä keittiössä käsien pesuun, koska kalan tuoksut ja muut ruoanvalmistuksessa tulevat tuoksut häviävät käsistä ja toki samalla myös desinfioi ennen ruoan valmistusta. https://www.ruohonjuuri.fi/suolasaippua-kristallisuolasaippua-infini-310006?___store=default&nosto=nosto-page-category3

 

Toisena käsisaippuana on Flown sitruunaruoho-saippua. Yleissaippua, luomusertifioitu ja kosteuttava.  https://www.ruohonjuuri.fi/koti-hyva-olo/hygieniatuotteet-55/saippuat/saippua-sitruunaruoho-vihrea-6430028391172
Käsien pesuun tarkoitettujen saippuoiden vieressä käsirasvat Santelta (https://www.ruohonjuuri.fi/) sekä Forever Propolis (https://foreverliving.fi/), niin omalle väelle kuin vieraidenkin käsien kosteutukseen tarvittaessa pesun jälkeen.

Palasaippuat tulevat pääosin pahvi-pakkauksissa, ei muovissa ja niiden käyttöikä on huikea hintaan nähden eli nestemäisiin saippuoihin verrattuna tulee taloudellista säästöä, luonnon säästön lisäksi. Ja käyttö on minun ennakkoluulojen vastaisesti hyvinkin puhdasta sekä säilytyskippojen että ulkonäön ja steriiliyden suhteen.

Seuraavissa jutuissa kerron teille lisää hiusten palasaippuoista sekä sponge-pesusienistä. Elämä on huikea rakkaudellinen löytöretki uusiin tuotteisiin kun päättää elää ekologisemmin luontoa säästäen. Ja toki myös omaa kroppaa säästäen kun lisäaineita ei kerry siihenkään puhtaiden, lisäaineettomien  puhdistustuotteiden ansiosta.

Torstai on toivoa täynnä , ihanaa huomista torstaita Sinulle

2 Replies to “Pala palalta kohti luonnollisempaa ja muovitonta puhdistusta”

  1. Hei! Kristallisuolasaippua kohta tekstissäsi on vähän epäselvä joten selvennän sitä: Saippuapalalla ei kannata hinkata naamaa vaan käytä sitä näin: kasta kasvot ja kädet jonka jälkeen painele käsiä saippuassa ja sen jälkeen taputtele saippua kasvoille. Anna vaikuttaa 5-10min ja huuhtele. Käytä kasvovettä ja lisää kasvovoide. Todella loistava esim. Epäpuhtaalle iholle. Suosittelen käyttämään max 1 kerran päivässä jotta ei ala kuivattamaan ihoa. ❤

    1. Hei, kiitos paljon kommentista ja lisäohjeesta. Se jäi todellakin kirjoittamatta että kasvoilla kristallipalasaippuaa ei saa suoraan laittaa vaan käsien kautta. Annoit lisäksi hyviä muitakin ohjeita. Ja ostopakkauksen mukana on onneksi myös hyvät ohjeet. Kiitos Sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *