Pakahduttavan ihana Barcelona

Barcelona on mahtava paikka viettää lomaa Euroopassa, koska samassa paikassa olet suurkaupungin sykkeessä ostomahdollisuuksineen sekä myöskin rantalomalla.  Barcelonassa yhdistyvät niin ranta- kuin kaupunkilomakohteen parhaat puolet.

Barcelonassa on 1,6 milj. asukasta ja se on Espanjan toiseksi suurin kaupunki pääkaupunki Madridin jälkeen. Barcelonan maakunnan asukasluku on 5,5 miljoonaa eli ääntä, elämää ja ihmisiä riittää.

Pitkät, aivan kaupungin keskustasta alkavat hiekkarannat kuuluvat olennaisesti sen kaupunkikuvaan ja elämänmenoon.

Barcelonan vanhakaupunki (Ciutat Vella) on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja, ja siellä sijaitsee muun muassa Barcelonan goottilainen katedraali. Barcelonan tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa  Montjuïcin kukkula kaupungin eteläpuolella, länsipuolella sijaitseva Tibidabovuori huvipuistoineen ja kirkkoineen ja tietysti Plaça de Catalunyalta venesatamaan johtava La Ramblan kävelykatu

sekä venesataman tuntumassa sijaitseva rantakatu, Passeig Marítim.

Antoni Gaudín kunnianhimoisin projekti Sagrada Familia on keskeneräinen vielä lähes sata vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Vain kaksi Sagrada Familian upeista torneista on valmiita ja avoinna yleisölle.

Historiallisten rakennusten lisäksi Barcelonassa on mielenkiintoista nykyarkkitehtuuria.

Espanjalainen kylä (Poble Espanyol) on Montjuïcin olympiastadionin laidalla sijaitseva, muurien ympäröimä kauppa- ja ravintolakompleksi, jonka tekee erityiseksi se, että nimensä mukaisesti sen sisältä löytyy muun muassa pienoismalleja Espanjan eri alueiden tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tämä muurien ympäröimä ”kylä” on jaettu pieniin kujiin, joiden varsilla olevat rakennukset on nekin rakennettu maan eri osien rakennustyylien ominaispiirteitä jäljitellen.

Barcelonan tunnetuin urheiluseura on Futbol Club Barcelona, joka on eräs maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista. Sen kotistadion on lähes  100 000 -paikkainen Camp Nou. https://www.fcbarcelona.com/

Barcelonan liikennettä hoitavat bussit, metro, paikallisjunat ja kaksi köysirataa. Kävellenkin pääsee, mutta välimatkat kaupungissa ovat melko pitkät.  Pyöriä voi vuokrata katujen varsilta

ja toki voi käyttää kulkuvälineen valinnassa myös kekseliäisyyttä .

Barcelonan satama on merkittävä rahtisatama. Sieltä on myös henkilöliikennettä Italiaan ja Baleaarien saarille.

Ostosmahdollisuudet Barcelonassa ovat loistavat. On luxusta sekä edullista niin kaupoissa kuin outlet-myymälöissä. Espanjalaiset merkit Zara, Zara home ja Mango tarjoavat eurolla parilla hyviä löytöjä outlet-myymälöistä,  joita löytyy keskustasta.

Sisustukseen löytyy mm. La Case de Cousin Paul tehtaanmyymälä

https://www.lacasedecousinpaul.com/en/

Katalonialaisuus näkyy vahvasti Barcelonan katukuvassa.

Ruoka on edullista, hyvää ja maailman lähes kaikki keittiöt kattavaa. La Ramblan varrella toki ruoasta saa maksaa hieman enemmän, mutta sivukaduilla ruoka on hyvin edullista. Ja hyvää.  Ja  tietysti myös sangria maistuu :).

Huikean hauskoja ja ihania päiviä Sinulle Barcelonassa.

Nauti, leiki ja liiku, Barcelona on siihen loistava paikka 🙂

http://www.booking.com/index.html

http://www.momondo.fi

 

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *