Michael Jackson On the wall Museo Emmassa

Äiti Amman halauksen jälkeen https://elamanrakkautta.fi/deepthin-valoa-mantralaulukonsertista-aiti-amman-halaukseen/, lähdimme ystäväni Leenan kanssa Metro Areenan lähellä sijaitsevaan Näyttelykeskus Wee Geehen , jossa sijaitsee Emma museo https://emmamuseum.fi/vieraile/weegee/ . Emma museossa on tammikuun 26. päivään 2020 asti Michael Jackson On the wall-näyttely.

En ole koskaan ollut mikään suuri Michael Jacksonin musiikin fani, mutta mielestäni hän on suurimpia popmusiikin ikoneita. Hän teki ensimmäiset huikeat musiikkivideot mm. Thriller ja Bad, joita nauhoitin luokkakavereilleni MTV:n eli Music Televisionin kanavalta VHS-kaseteille, kun meillä näkyi tuo kanava lapsuudenkodissani kaapeli-television kautta 1980-luvulla.

Emman Michael Jakson taidenäyttely on todella monipuolinen ja laaja. Siellä on maalaustaidetta, videostreemejä ja patsaita monilta eri taiteilijoilta sekä mm. erään fanitytön piirtämiä lyijykynä- ja värikynätöitä ihailemastaan poptähdestä n. 15 kappaletta. Näyttely tuo esille myös maailman muuttumista Michael Jacksonin uran aikana, kun hän oli Romanian vapauduttua kommunismista ja Ceausescun diktatuurin hirmuvallasta, ensimmäinen ulkomainen artisti joka esiintyi siellä 1990.

Näissä tauluissa Michael Jackson on eniten sen näköinen millaisena minä tahdon hänet muistaa. Onnellisen näköinen nuori mies.

Tässä hän tilaamassaan omassa muotokuvassa.

Musiikillisesta suuruudesta huolimatta kuitenkin hänen silmissään oli usein surullinen, yksinäinen katse.

Mikä sai nuoren, hyvännäköinen mustan miehen ajan saatossa muokkaamaan itseään valkoisen naisen näköiseksi, kuten hän elämänsä loppuvaiheessa oli. Tämä sekä aiemmat oikeudenkäynnit ja tänä vuonna esitetyt dokumentit, kuten Leaving Neverland, tekevät hänestä mielestäni myös yhden popmusiikin ristiriitaisimmista persoonista.

Kaikesta huolimatta, hienon popmusiikin lisäksi, hänestä on jäänyt elämään historiaan ja tuleville sukupolvillekin, hänen huikea yksilöllinen liikkuvuus ja tanssi kuten moonwalk.

Meille oli ystäväni kanssa hieno kokemus nähdä nämä kaksi legendaa, äiti Amma ja Michael Jackson, samana päivänä vaikkakin toinen taiteen muodossa.

Suosittelen ehdottomasti Sinullekin tutustumista tähän mahtavaan taidenäyttelyyn sekä muihinkin Wee Geen näyttelyihin. Ja Wee Geen kahvion vegaaninen porkkanakakku oli ehkä parasta ikinä mitä olemme porkkanakakun muodossa syöneet. Kannattaa Sinunkin sitä kokeilla ja maistaa kahvin tai kuohuviinin kera näyttelyiden lomassa.

Taidenäyttelyt kannattaa aina! Kuten lukeminenkin 😊.

https://www.kulttuuriespoo.fi/fi/node/906

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *