Lauantai-illan huumaa leipoen

Tähän lauantai päivään ei ollut muuta erikoisempaa ohjelmaa kuin miesten 2. divisioonan salibandy-peli PoNoVo-Hatsina  ( http://www.ponovo.fi) ja siellä olimme jännittämässä poikani Kallen kanssa. Hän oli viime kaudella Mikkelin Hatsinan maalivahtina, joten molemmat olivat kuin kotijoukkueita meille katsomoon.

Peliä katsoessa kun jätin pullan kahviosta ostamatta tuli mieleeni että illalla voisi olla Maailman parhaan pannukakun paikka. Niinpä pelin ja koiralenkin jälkeen kävinkin leipomaan.

Olen löytänyt netistä tämän Maailman parhaan pannukakun ohjeen ja täytyy sanoa että se on todella, todella maailman parasta. Olemme ystävieni kanssa pohtineet mikä siitä tekee niin hyvää, onko se tuo voi vai mikä juttu ohjeessa. Siis vaikka ohjeessa on 100 g margariinia, niin minä en koskaan käytä margariinia vaan aina luomu voita.

Tässä siis Maailman parhaan pannukakun ohje Sinullekin

Raaka-aineet:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
Ohjeet:
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.
***

L isäksi leivoin vielä kaurahiutalesämpylöitä seuraavalla ohjeella
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl siirappia (laitan itse 1 rkl sokeria siirapin asemasta)
n. 6 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia sulatettuna
liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Jätä seos lämpimään paikkaan peitettynä noin 20 minuutiksi. Kun seos kuplii lisää siihen muut aineet. Sekoita vain vähän. Leivo taikina heti sämpylöiksi (noin 20 kappaletta) ja kohota vasta sitten lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Tarjoilulautaset ovat Riviera Maisonin ja ostettu http://www.sisustuskk.com.

Minulla on tietyt omat jutut leivonta- ja ruokaohjeissa eli käytän aina,  jos mahdollista,  luomutuotteita mm. maito, voi, kaurahiutaleet, joskus jauhotkin. Lisäksi sokerina käytän Masajo intiaanisokeria mielummin kuin valkoista sokeria ja suolana käytän aina karkeaa Atlantin merisuolaa en muita ruokasuoloja.
En toki itse osaa suoraan sanoa onko näillä omilla valinnoilla suoraan makuun vaikutusta mutta uskon että ne ovat luonnollisempia ja puhtaampia ja uskon että myös paremman makuisia.

Nyt leivonnaiset valmiit ja minä olen valmis istahtamaan nojatuoliin ja aloittamaan Grantchesterin katsomisen sekä herkuttelun. Iloa ja nautinnollisia hetkiä Sinunkin iltaasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *