Kodin sisustus ja kierrätys

Kevään auringon lämmittäessä ja tuodessa virkeyttä, myös kodin sisustus uusiksi ja kierrätys on saanut minussa virtaa lisää. Olen jo aikaisemmin kertonut Sinulle että haluan muuttaa kotini tyyliä maalaisromanttisesta enemmän modernimpaan tyyliin. https://elamanrakkautta.fi/kevaan-sisustusideoita-sinulle-ja-minulle/ . Pienin askelin etenen.

Parin viime viikon aikana olen saanut myydyksi Tori.fi-palvelun kautta sisustustuotteita mm. kaikki ns. köyhän miehen hopea-kynttilänjalat ja tuikkulyhdyt ja lehtilaatikon sekä myös muuta ylimääräistä kuten isot palapelit hyllystä odottamasta uudelleen kokoamista. Teen melko paljon netin eri kirppis-kanavien kautta kauppaa sekä ostaen että myyden, eikä itselläni ole ollut mitään ongelmia niissä. Kun myyn tavaraa, vaikka 3 €:n kirjan + pk, odotan aina että maksu on tilillä ennen lähetystä. Saman ymmärrän myös myyjältä kun itse ostan. Pelkän sähköisen kuittikopion perusteella en lähetä tuotetta, edes muutaman euron tuotetta. Turhia varauksia tai ostolupauksia ei ole tullut vastaan koskaan. Minusta näiden kirppisten kautta tavaroiden ja vaatteiden sekä asusteiden kierrätys on huippujuttu. Olen todella onnellinen kun minulla tyhjänpanttina oleva kirja saa todella innostuneen vastaanoton ostajalta joka on miettinyt jonkin aikaa jo ko. kirjan ostoa. Ja nyt hän sai sen muutamalla eurolla ja minä hyllyyni lisää tilaa ?.

Tämä tavaroiden myyminen on mahtavaa myös siksi, että kotiin tulee enemmän tilaa. Aikojen saatossa tavaraa on kertynyt paljon. Ehkä elämä ollut jollakin tavoin tyhjää ja ostohetkellä on tuntenut ilon tunteen ja siksi on tullut ostettua aina lisää. Paljon ja kaikkea. Pari viikkoa sitten juttelin puhelimessa ystäväni Terhin kanssa ja puhuimme näistä tavaroista joita olen laittanut myyntiin. Sohvalla istuessa silmäilin olohuonettani ja totesin Terhille, että tässä istuessani näen edessäni 10 kynttilänjalkaa ja 10 tuikkulyhtyä, joten ehkä näistä muutama joutaa myyntiin ja silti niitä jää olohuoneeseeni vielä tarpeeksi ?. Tietyt ajattomat kuten Iittalan Kivi-tuikkulyhdyt jäävät, koska niillä uskon olevan suomidesing-arvoa vielä 10 vuoden kuluttuakin.

Kirjahyllystäni on lähtenyt nyt myyntiin pokkareita, sarjakuvakirjoja ja henkisen puolen kirjoja. Minulla on ollut vuosia jo ajatus että tietyt kirjat haluan omistaa ja olen myynyt/antanut paljon kirjoja pois vuosien kuluessa. Aina kuitenkin jää ylimääräisiä. Mutta nyt kun suunnittelen muuttoa, haluan myös siksi pois kaiken ylimääräisen, kodin sisustuksen selkeyttämisen lisäksi.

Nettikirppiksillä on myytyjen kirjojen lisäksi tullut myös ostoksia, koska Paulo Coelhon kirjat ovat sellaisia, jotka haluan kaikki omistaa. Rivi Coelhoja on lähes täydellinen, vain Vakooja ja Hipit puuttuvat. Selittämätön onnentunne saada nämä kaikki omaksi.

Aiemmin kirjoitin Sinulle kevään sisustuksien yhteydessä, että haluan jatkossa kotiini myös enemmän väriä. Aloitin värien hankinnan vuodevaatteista, jotka uusin viime viikolla. Minulla oli muutaman vuoden käytössä valko-beesit Riviera Maisonin vuodeaatteet, mutta nyt halusin kokeilla uutta merkkiä. Olen kuullut paljon hyvää H & M Homen https://www2.hm.com/fi_fi/home.html pellavavuodevaatteista https://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0188590017.html , mutta itse päädyin valitsemaan heidän Conscious luomupuuvilla pussilakanan ja tyynyliinat. https://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0453850011.html Muutaman yön nukkumisen jälkeen, voin sanoa että aivan mahtavan pehmeät ja rypistymättömät tekstiilit. Ja värinä otin nyt joukkoon yhden turkoosin tyynyliinan ?. Minulla ei ole suurta lakanakaappia, koska kun viikoittain pesen vuodevaatteet niin sen jälkeen kuivausrummussa kuivatan ne ja laitan takaisin. Näin en tarvitse kuin vierasvaraksi muutamat vuodevaatteet ja omassa käytössä on aina vain yhdet. Ei ole puhtaat valkeat lakanat mankeloituina kaapeissa ?.

into selkiyttää kodin sisustusta jatkuu ja seuraavaksi taidan laittaa tämän olohuoneen valaisimeni myyntiin. Se on kaunis ja olen tykännyt siitä paljon, mutta nyt haluan jotakin selkeämpää.

Ehkä Lokki-valaisimen. Tai tämän Umage Vita Clava Dine-valaisimen, jonka yksinkertaisuus viehättää minua.

https://www.inessa.fi/valaisimet/riippuvalaisimet/umage-vita-clava-dine-mattavalkoinen

Nettikirppiksillä laittaessa tuotteita myytäväksi löytää myös itse edullisesti aarteita, kuten löysin hyllystäni puuttuvia Coelhon kirjoja. Vaikka olen päättänyt että kenkiä en enää tarvitse ja olen niitä myös kirppiksillä paljon myynyt pois, niin kun löysin oikeat aidot helmet, pakko oli ne ostaa. Ja kyllä näistä tuli aivan yhtä suuri onnentunne kuin Coelhon kirjoista ?. Korkkarit pääsivät luokseni hyvään uuteen kotiin, jossa niitä silitellään ja välillä ne jalassa kipsutellaan ?. Iltalehteen tuli myös tällainen juttu muutama päivä ostokseni jälkeen https://www.iltalehti.fi/muoti/a/8aee0c08-6280-43a0-af80-76b39c05d80e, joten hyvä mieli muutaman kympin ostoksesta vain lisääntyi.

Tavaroiden kierrättämisen lisäksi, minulla on käynyt viime kuukausina parikymmentä kombuchan valmistamiseen tarvittavan scobyn ja statterin hakijaa. https://elamanrakkautta.fi/kombuchan-valmistus/ kierrättämistä ja antamista parhaimmillaan, kun mahtavan aloituspaketin scobyni tekee uusia junioreita viikoittain jaettavaksi edelleen kombuchan valmistusta aloittaville.


Kierrätys ja nettikirpputorit muiden kirpputorien lisäksi kannattaa niin myydessä kuin ostaessa. Jos tavara ei mene kaupaksi, niin antaminen on myös parempi vaihtoehto kuin kaatopaikalle laittaminen. Kierrätystavaroista ja vaatteista saa tuunaamalla huikeita omia juttuja.

https://elamanrakkautta.fi/sisusta_kierrattaen_ja-_ideoi_edullisesti/
https://elamanrakkautta.fi/betoni-askartelulla-iloa-parvekkeelle-ja-pihalle/

Mahtavia kierrätyslöytöjä Sinulle ja kaikkea hyvää

2 Replies to “Kodin sisustus ja kierrätys”

  1. Mari kiitos kivasta ja niin ajankohtaisesta blogista!

    Kovasti näyttää vuosien varrella tavaraa kertyneen. Kaapeista löytyy lasten piirrustuksia, paljon leluja yms. Jotakin on ihana säilyttää, mutta ehkä niitä ei laatikkokaupalla tarvitse olla. Lelutkin varmasti saisivat jonkun toisen pienen lapsen silmät loistamaan. Itsekin olen raivaillut kaappeja ja mm. kansallispuvut laitoin myyntiin, kun niillä ei enää ole minulle käyttöä. Tunnearvoa kyllä, mutta haluan mielummin, että puku saa uuden elämän kuin että ne pölyttyvät kaapissani. Siitä kierrätyksessä juuri miustakin on kyse, ilon ja hyvän mielen syntymisestä -oli sitten kyse ostajasta tai myyjästä.

    1. Kiitos kommentistasi Terhi. Minäkin möin viime kesänä kansallispuvun pois vaikka oli tunnearvoa siten että minulle teetetty, mutta jos en ole käyttänyt 25 vuoteen, niin varmasti jollakin toisella tulee käyttöä. Se on myös tavaroiden arvostamista, että ne pääsevät kaapista käyttöön. Lasten vaatteissa, askarteluissa ja leluissa on ehkä tärkeintä säilytettävien kohdalla se tunne mihin niistä liittyy eniten muistoja. Ja lapsella voi liittyä paljon vähemmän muistoja kuin meillä vanhemmilla. Nykyisin on onneksi mm. Hope, jonka kautta saa hyvin tavarat kiertoon vähävaraisille perheille ja ihmisille. Näillä ihmisillä arvostus leluja tai vaikka käytettyjä, mutta ehjiä villasukkia kohtaan on suuri. Siksi kierrätys myös kannattaa. Oma turhake voi olla toisen aarre.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *