Kevään sisustusideoita Sinulle ja minulle

Tammikuussa siivoilen kodista pois joulukoristeet ja helmikuussa auringon sekä valon lisääntyessä tulee mieleeni aina innostus sisustaa kotia hieman uusiksi. Sekä hankkia jotakin uutta ilahduttamaan. Parin viime vuoden ajan olen pikkuhiljaa myynyt kirppareilla sekä antanut pois vanhoja maalaisromanttiseen tyyliin liittyviä esineitä ja huonekaluja. Olen halunnut saada kotiini enemmän avaruutta. Nykyinen asuntoni on pienempikin kuin ennen silloin kun poikani Kalle asui vielä luonani. Maalaisromanttisen tyylin rakkauteni on myös siirtynyt enemmän modernimpaan ja skandinaaviseen tyyliin. Tänä keväänä on tullut myös ihania etnisiä vivahteita sisustusmallistoihin, mitä olen nähnyt kuvissa ja tiedotteissa. Kerron Sinulle muutamia vinkkejä niistä, ilman kaupallista yhteistyötä. Artikkelikuva Jyskin mallistoa.

Jyskin https://jysk.fi/ Nordic Light-mallisto, joka saapuu liikkeisiin 15.2.2019 ja verkkokauppaan 1.2.2019 yhdistää kauniisti väreissään keväisen vaalean vihreyden ja järvien ja taivaan sinen sekä maanläheisyyttä tuovat puutuotteet. Värjätty lasi tuo minusta hyvin modernia ilmettä mukaan malliston maanläheisyyteen. Ihana mallisto on kuin pohjoismaiden luonto, nimensä mukaisesti.


Jyskin Sunbaked- mallistossa on etnisyyttä, hapsuja, käsintehtyä keramiikkaa ja rouheita pintoja. Jos Sinun kotisi on vaalea, musta-valkea tai harmaa pääosin sisustukseltaan, niin näillä sisustustuotteilla saa kauniita väriläiskiä ajattoman tasaisen kauneuden väliin. Minusta nämä sopivat loistavasti kevääseen ja kesään ja yhdistää luonnon värejä ja materiaaleja myös kotiin sisälle. Näistä saa mahtavia sisustuksia parvekkeelle ja terassille, näen jo silmissäni sen.

Vallillan mallistoissa myös on tänä keväänä ihania Meksikon sävyjä ja muotoja

Vallila Aquila-matto

https://www.vallila.fi/products/aquila-matto-140×200-cm?variant=15329399767083

Vallilla Meksiko-verho

https://www.vallila.fi/products/mexico-verho-140×250-cm?variant=15283387924523

Tämä huikean ihana rahi on ostoslistallani olohuoneeseen jalkatueksi ja lisäistuimeksi


https://www.vallila.fi/products/kurkuma-rahi-50x50x30-cm

Keltaista kohti
Oma kotini on pääosin harmaa-valkoinen. Keittiöön haluaisin nyt enemmän väriä ja olen ihastunut keltaiseen. Mieleistäni musta-valko-keltaraidallista mattoa en ole vielä löytänyt, mutta tämä Pappelinan muovimatto on yksi hyvä vaihtoehto ja materiaaliltaan keittiöön todella hyvä.


https://www.finnishdesignshop.fi/kodintekstiilit-matot-muovimatot-trip-matto-240-sinappi-pellava-vanilja-p-19776.html

Tai Formen Lippin-puuvillamatto

https://www.finnishdesignshop.fi/kodintekstiilit-matot-puuvillamatot-lippin-matto-p-19227.html

Minulla on olohuoneessa Formen villamatto ja olen todella tyytyväinen sen laatuun. Muoto on säilynyt hyvin sekä kudos ei ole lainkaan huopaantunut kolmen vuoden aikana mitä matto on minulla ollut. Valkoinen väri ei ehkä ole ollut kuitenkaan paras valinta kahden kävelevän mopin kanssa, ainakin kura-aikana ajattelen näin ?.

Mahdollisesti valintani voi olla myös tämä IKEA:n matto https://m2.ikea.com/fi/fi/p/sommar-2019-matto-kudottu-keltainen-valkoinen-sisae-ulkokaeyttoeoen-keltainen-valkoinen-60429744/ ,jonka alle laittaisin hieman isomman mustan maton, joka näkyy alta ja tuo tiettyä terävyyttä tähän mattoon harmaalla lattialla.


Verhot
Keittiöön verhoiksi valkeiden verhojen tilalle taidan ostaa nämä Marimekon Räsymatto verhot


https://www.marimekko.com/fi_fi/kankaat/puuvillakankaat/rasymatto-puuvillakangas-valko-harmaa-musta-kelta-063280-191

Omissa tämän kevään sisustusajatuksissa on huomattavasti enemmän väriä kuin aikaisemmin. Suuria huonekaluja en värillisenä uskalla ostaa itselleni äkillisen kyllästymisen pelossa, mutta pienempiä, edullisempia esineitä kyllä. Seiniin kaipaan myös valkean ja harmaan tilalle uusia sävyjä. Some-maailmassa on paljon petroolin-väriä seinissä uudistusten yhteydessä. Se ei ehkä ole minun juttuni, mutta keltainen voisi löytyä seinistäkin. Tai joku pastellinsävy. Uskon että tämän vuoden aikana kotini siirtyy värien myötä uuteen elämään, jossa on energiaa enemmän. https://new.tikkurila.fi/kotimaalarit/koti/varikartat_sisamaalaukseen/tunne_vari_varikartta

Taulut
Aiemmin kerroinkin Sinulle jo taiteilijoista joiden tauluja olen ihaillut nettikaupoissa. https://elamanrakkautta.fi/vinkkeja-tauluseinallesi/ Laura H:n uusi taulu My Happy Place olisi kyllä todella kaunis keittiön seinälläni uuden maton ja verhojen kaverina https://laurah.fi/portfolio-item/myhappyplace1/

Olohuoneeseen etsin myös vaihtelua tuon useita vuosia seinällä olleen kivitaulun tilalle. https://elamanrakkautta.fi/sisusta_kierrattaen_ja-_ideoi_edullisesti/

Viimeistään vuoden lopussa lupaan kuvata Sinulle mitä uusia ideoita olen toteuttanut kotiini ja kerron myös niiden vaikutuksista -kuinka paljon hyvää mieltä ja hyvää energiaa ne ovat tuoneet.

Onnellisia hyvänmielen hetkiä Sinulle

Jysk Nordic Light

2 Replies to “Kevään sisustusideoita Sinulle ja minulle”

    1. hei, kiitos kommentista ja vinkistäsi. Kaunis matto jonka linkitit. Keltainen ja harmaa ovat kaunis väripari. Jotenkin itse huomaan, että kaipaan valko-harmaaseen kotiini uusia raikkaita värejä muutaman vuoden jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *