Kesäkurpitsalasagnella viikko terveellisen maukkaasti käyntiin

Viikonloppuna tuli herkuteltua kunnolla -eilen karkkipäivä ja perjantaina The Post (suosittelen!!!) leffassa tuli tuhottua iso pussi Punnitse ja Säästä-liikkeen salmiakki-valkosuklaa-lakritsoja. Niin hyviä ja  niin sokeripitoisia 🙂    http://www.punnitse.fi/myymalat/lappeenranta

Joten siis tämä viikko alkaa terveellisesti ja lounaaksi teen kesäkurpitsalasagnea, ilman hiilaripitoisia lasagnelevyjä. Tähän tarvitset siis:

3 kesäkurpitsaa tai yhteensä noin kilon, 400 g jauhelihaa, tomaattimurskaa yksi purkki, tuorejuustoa tai ruoanvalmistuskermaa 1 pkt, 1 sipuli, 150 g juustoraastetta, oreganoa, mustapippuria, suolaa ja 1 rkl vehnäjauhoja.

Ja näin se tehdään:

Paista ensin jauheliha + pilkottu sipuli pannulla. Itse lisäsin myös 2 valkosipulin kynttä joukkoon. Kun nämä paistettu, lisää joukkoon tomaattimurska, tuorejuusto tai ruoanvalmistuskerma, suolaa, pippuria, oreganoa ja 1 rkl vehnäjauhoja. Tee kastike valmiiksi.

Pilko kesäkurpitsat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Laita ensin paistovuoan pohjalle ohut kerros kastiketta ja päälle hieman juustoraastetta.

Sen jälkeen laitan ensimmäisen kerros kesäkurpitsaviipaleita ja päälle taas jauhelihakastiketta + hieman juustoraastetta. Tee niin mon kerrosta kuin aineksia riittää samalla tavalla. Päällimmäisenä kerroksena tulee kuitenkin olla kesäkurpitsat ja siihen päälle hieman juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ja sitten kesäkurpitsalasagne on valmis. Anna hieman vetäytyä ja sitten nauti. Nams 🙂

Tomaattimurskan avulla voit vaihdella hieman makuja valitsemalla esim. chili-tomaattimurskan ja saman voit tehdä tuorejuustojen/ruokakerman avulla.

Vegaaniversion saa helposti härkiksellä tai soijarouheella ja vegaanijuustoilla.

Lisävinkkejä ruoanlaittoon löydät:

Kokkiman on innokkaiden kotikokkien aarreaitta http://www.kokkiman.com/

Herkullisia lasagnehetkiä Sinullekin

 

 

4 Replies to “Kesäkurpitsalasagnella viikko terveellisen maukkaasti käyntiin”

    1. On todella hyvää ja helppo tehdä :). Huomaan että olen vähän väliä hellan ääressä lusikalla vähän ottamassa lisää :).

    1. kiitti :). Kyllä maistui, olin vähän väliä syömässä sitä niin kauan kun astia oli hellan päällä. Tuo on todella hyvää, ei kaipaa pastalevyjä lainkaan. Yllätäpä sinäkin muu perhe ja joku päivä teet tätä kun olet nyt lukulomilla :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *