5 keinoa viikonloppuun rauhoittumiseen

Perjantaina viikonloppuun rauhoittuminen voi olla joskus hankalaa. Olo on liian väsynyt eikä jaksa mitään -edes  levätä keholle suopeasti tai sitten voi olla viikon hulinasta niin rauhaton että perjantainakin käy sadalla ja tuhannella.

Hyviä vinkkejä Sinulle viikonloppuun rauhoittumiseen on seuraavat eli

Ensimmäisenä – riisu rumat ja ahdistavat vaatteet ja takki niin päältäsi kuin mielestäsi. Pyri siirtämään ajatukset lempeisiin, hyviin ja aurinkoisiin  ajatuksiin jolloin huono, rauhaton fiilis ja negatiiviset ajatukset lentävät lintujen mukana kauas pois.

Toiseksi pyri löytämään yhteys luontoon vaikka lyhyen metsälenkin verran. Kuuntele luonnon ääniä ja nauti sen tuoksusta. Ajattele itsesi osana luonnon ihmettä. Jos et pääse luontoon, niin laita silmät hetkeksi kiinni ja mieti kuinka on lämmin kesäpäivä, nurmikko tuoksuu ja sinä kellahdat hetkeksi selällesi nurmikolle ja aurinko lämmittää.  https://elamanrakkautta.fi/5-hyvaa-keinoa-stressinhallintaan/

Kolmanneksi kuuntele jo työmatkalla hyvää rauhoittavaa musiikkia kuulokkeilla kännykästä tai autoradiosta. Vaikka lyhyt meditaatiomusiikki https://www.youtube.com/watch?v=SRiIyjrhAus ja laita kädet yhteen ja yritä tyhjentää ajatuksesi. Aina kun mieli karkailee jonnekin, keskity uudelleen siihen kuinka keskisormien päät koskettavat toisiaan.

Neljänneksi kaupan kassajonossa älä kiukustu vaan hengitä syvään vaikka olisi nälkä,  kiire kotiin ja Sinua väsyttää.  Kiukku ja ärsyyntyminen ei saa jonoa liikkumaan nopeammin, se tekee Sinut vain  entistä äkäisemmäksi.  Kiukun sijaan hengitä syvään ja ajattele hengittäväsi iloa ja rakkautta. Kun puhallat hengittämäsi ilman suun kautta pois, ajattele että puhallat pois kiireisen viikon stressin  ja kaikki sen huonot kokemukset.  Harmaa lentää pois mielestäsi keltaisen ja oranssin värikkyyden tieltä.

Viides ja viimeinen ohjeeni on että olet valmistanut kodin jo torstaina viikonloppuun eikä perjantai-iltana ole tai lauantaina ole siivouspäivä. Torstaina helppoa ruokaa, vaikka puuroa, ruoaksi ja siivous ja perjantaina voi tulla puhtaaseen kotiin ja aloittaa levon joko hyvän kirjan tai elokuvan parissa ulkoilun jälkeen. Unohda väkivaltaleffat vaan nauti hyvästä tunteesta, elokuvan hyvästä musiikista, hauskoista repliikeistä tai kirjan tuoksusta ja kirjailijan taitavasta työstä.

Minä aloitin viikonloppuun laskeutumisen jo eilen ja kävin TaruKaroliinan   https://www.tarukaroliina.fi/ luona tiibetiläisessä sointukylvyssä. Uskomattoman hieno, syvä kokemus ja seuraava kerta varattu jo :).  Kyllä Tiibetin munkit ovat tienneet jo 2400 vuotta sitten kuinka ihminen rauhoittuu.

Hyviä, lempeitä ajatuksia Sinulle viikonloppuun. Nautitaan!

Oikea hetki rentoutumiseen on silloin, kun Sinulla ei ole siihen aikaa

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *