Hooray, kohta on Halloween

Halloween-juhlaa vietetään anglosaksisissa (Britania, Irlanti, Skotlanti, USA, Kanada jne.) maissa 31.10., päivää ennen kuin muinaisten kelttien talvi alkoi 1.11., koska silloin uskottiin vainajahenkien liikkuvan. Meillä Suomessa Halloween-juhlia on ollut joitakin kymmeniä vuosia, mutta sen aika on vielä liikkuva. Jotkut viettävät 31.10. ja usein sen jälkeisenä viikonloppuna eli pyhäinpäivä-viikonloppuna lapset kiertävät karkki tai kepponen-kierroksilla.

Kalle, Veikko ja Väinö

Poikani Kalle kävi englanninkielistä leikkikoulua 4 vuotta ja silloin järjestimme sen puitteissa Suomi-Amerikka-yhdistyksessä Halloween-juhlia lapsille päivällä ja aikuisille illalla, leikkikoulussa järjestettyjen juhlien lisäksi. Juhlat olivat myös aikuisilla naamiaisjuhlien tapaan. Juhlien järjestäminen yhdessä naapureiden, ystävien tai vaikka sukulaisten kesken niin aikuisille kuin lapsille, voisikin olla kivempi idea kuin laittaa lapset kiertämään kylää karkkeja keräten.

Juhlatilaan voi koristella vaikka jätesäkeillä kummituskäytäviä, jossa roikkuu muovihämähäkkejä jonkun mutkan takana, toisen takana on todella kirkas sokaiseva valo tai märkiä talouspaperisuikaleita tulee kasvoja vasten. Mielikuvitus lentoon mikä Sinusta tuntuisi kaikkein inhottavimmalle iholla ja kasvoillasi.


Tarjoiluna karamelliherkkujen lisäksi voi myös olla terveellisempiä paahdettuja myskikurpitsapaloja, joiden päällä lakritsakastiketta tai vaikka myskikurpitsakeittoa ja eri täytteillä täytettyjä paprikoita.

Miehille naamiaisasuun käy hyvin musta tai punainen poolopaita tai kauluspaita ja tummat housut. Naisille hyviä vaihtoehtoja löytyy kotimaisilta toimittajilta jos jotain uutta ihanaa haluaa juhliin hankkia. Nämä vinkit eivät ole kaupallista yhteistyötä vaan omia löytämiäni suosikkeja, sellaisia,  joilla on käyttöä muulloinkin kuin kerran Halloween-juhlissa

Ratiashopin maximekko https://www.ratiashop.com/epages/ratiashop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/26112008-115080/Products/maximekkoviininpuntharmaa, jonka alle voi laittaa poolopaidan tai tumman pashminan-hartioille.

Minna Parikan kengistä löytyy aivan huikeita Halloween-juhliin sopivia tarjokkaita. Minna Parikan kengissä on nyt ilmainen toimitus https://www.minnaparikka.com/fi/


Nämä punaiset Maxine-korkkarit on niiiiiiin upeat Halloweeniin, pikkujouluihin ja jouluun

Ivana Helsinki Madeleine Dress olisi aivan upea näiden Minna Parikan Muscateer-Nilkkureiden kanssa

https://shop.ivanahelsinki.com/collections/dresses/products/madeleine-dress

Juhlapaikan, asujen ja tarjoilun valinnan jälkeen, Sinä ja muu ryhmä voitte käydä harjoittelemaan yhteislauluja, joita onneksi löytyy hyvin sanoineen myös Youtubesta, jos soittajia laulajien lisäksi ei ole ryhmässä valmiina.

Hauskoja ja hieman pelottavia 🙂 hetkiä Halloween-juhlien suunnitteluun Sinulle

Hooray it’s Halloween lyrics
When the moon is full and bright
On a starry starry night
And the wind is deadly still
Down your spine you feel a chill
Something spooky’s in the air
You look around and no-one’s there
Not a living soul in sight
Are there spirits out tonight?
Then a bell starts to ring
All the ghosts come out to sing…

It’s Halloween-lo-ween ev’ry body
Let out a scream, hooray it’s Halloween!
It’s Halloween-lo-ween ev’ry body
It’s Halloween give a scream, it’s Halloween!

From the mansion on the hill
Shrieks of laughter break the still
Ghoulish figures start to wake
Makes your knees begin to quake
Ghostly music fills the air
With minor chords to curl your hair
Ghosts and goblins boogie shake
To a dev’lish disco wake

Then a bell starts to ring
All the ghosts come out to sing…

It’s Halloween-lo-ween ev’ry body
Let out a scream, hooray it’s Halloween!
It’s Halloween-lo-ween ev’ry body
It’s Halloween give a scream, it’s Halloween!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *