Helpot ranta- ja piknikeväät

Ranta- ja puistopiknikit on yksi kesän huippuasioista. Sämpylöiden tai lihapiirakoiden sijaan, kerron Sinulle helpon ja raikkaan vegaanisen vinkin retkievääksi. Tämä kannattaa jakaa kotona vaikka murkkuikäisille lapsillekin, heidänkin on helppo tehdä näitä kavereiden kanssa rantaretkille mukaan. Valmiin salaatin sijaan voit Sinä mielellään käyttää nyt tulleilta loistavia kotimaisia kasviksia, joiden maku ja makeus on huikea.


Ostoslista
1 paketti tofu
1 rasia Suvi-salaattia (kaali-porkkana-ananas)
1 pussi salaattisekoitus tai lehtisalaatti
2 kourallista suolapähkinöitä
1 kpl chili
1 kpl avocado
3 rkl soijaa
1 pkt tortilla-kuppeja

Valmistus
Pilko ensin tofu pieniksi paloiksi ja paista paloja hieman paistinpannulla. Minä en laittanut pannulle öljyä. Kun tofu hieman ruskistui, lisäsin paistinpannulle salaatin rasiasta sekä pilkotun chilin ja paistoin muutamia minuutteja. Mikäli käytät kotimaisia kasviksia, niin ne kannattaa raastaa tai pilkkoa hyvin ohuiksi siivuiksi. Kaalin saa ohuiksi suikaleiksi hyvin juustohöylällä. Sitten lisäsin joukkoon soijan sekä suolapähkinät. Suolaa en lisännyt joukkoon, koska oli jo soijaa ja suolapähkinät. Pieni ripaus sokeria joukossa voi korostaa hyvin kasvisten makeutta.

Kun salaatti ja tofu on paistettu, kannattaa niitä hieman valuttaa siivilässä etenkin jos teet tortillat jo valmiiksi kotona, ettei ne kostu liikaa ruokailuun mennessä.

Pakkaus
Tortilla-kuppien pohjalle ja reunoille asettelin salaattisekoituksen lehtiä runsaasti. Tämän jälkeen kuppiin tofu-salaatti-pähkinäsekoitusta ja päälle avocado-viipaleita. Ekologinen pakkaussuositus puisto- ja rantaretkille on muoviton vaihtoehto mehiläisvahakääre https://www.ruohonjuuri.fi/koti-hyva-olo/taloustarvikkeet-174/evasrasiat/mehilaisvahakaare-25cm-x-27cm-mesila-123.

Ja retkijuomaksi mukaan kombuchaa ?. https://elamanrakkautta.fi/kombuchan-valmistus/

Huikean hauskoja ja ikimuistoisia retkihetkiä Sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *