Gold Coast, surffareiden paratiisi

Gold Coast on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki, joka sijaitsee  Brisbanen kaupungin eteläpuolella, Queenslandin osavaltion kaakkoisnurkassa Australiassa. Gold Coastin asukasmäärä kasvaa tuhansilla vuosittain.

Gold Coastin keskusta on suosittu matkailukohde Surfers Paradise. Kaupungin katukuvassa surffareita sekä bilettäjiä, joita kaupungin ranta- ja yöelämä kiinnostaa,  näkyy todella paljon. Pilvenpiirtäjät on rakennettu todella lähelle rantaa ja huoneistoista on loistavat näkymät merelle.

Gold Coastilla on 60 kilometriä hiekkarantaa ja paljon  suosittuja teemapuistoja. Sisämaassa on lisäksi kansallispuistoja mikä on sinällään hauska vastakohta sille, että rannat on rakennettu pilvenpiirtäjillä.

Surfers Paradisessa sijaitsee myös maailman korkein asuinrakennus Q1, joka kohoaa 322,5 metrin korkeuteen merenpinnasta. Nämä valokuvat olen ottanut Q1 rakennuksesta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Q1_(rakennus)

 

Huikeita aaltoja Sinulle Gold Coastilla :).

Muista varoa merivirtoja, tappavia meduusoja, haita sekä suolaisen veden krokotiilejä. Australian vedet ovat maailman vaarallisimmat ja yleensä rannoilla pienet vartioidut alueet joissa voi vapaasti uida. Surffata toki missä vain, surffilaudan päällä ei tunne vaaroja 🙂

tsekkaa matkat täältä 🙂

http://www.travelbird.fi

http://www.booking.com/index.html

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *