Elf on the Shelf, hyllytonttu hengailee

Amerikassa on ollut viimeiset vuodet, vuodesta 2008 alkaen, todellinen myyntimenestys hyllytonttu eli Elf on the Shelf. Tonttuhahmon lisäksi hyllytontusta on tehty myös kirja sekä some-linkkejä.

Hyllytontun idea on se, että lapsille kerrotaan että joulupukki on lähettänyt tämän hiljaisen, näkymättömästi liikkuvan tontun pitämään silmällä lapsia ja kertomaan sitten joulupukille onko kaikki olleet lahjojen arvoisesti kilttejä. Öiseen aikaan tonttu vaihtaa kotona paikkaa. Lasten tehtävä on aamulla joulukalenterien avaamisen jälkeen etsiä mistä tonttu löytyy ja mitä se puuhaa. Tonttuun ei saa koskea, ettei sen taika katoa.

Mutta tonttu kuuntelee tarkasti mitä kotona tapahtuu, kirjoittaa ja kertoo ne joulupukille eteenpäin.

Äidin ja isän tehtävä on illalla liikuttaa tonttu uuteen paikkaan ja mikäli lapsia käy pelottamaan ”elävä” tonttu, voi toki kertoa että äiti ja isä auttavat sitä liikkumaan minne tonttu heille kertoo haluavansa.

Mikäli ei halua ostaa valmista noin 30 € maksavaa Elf on the Shelf-tonttua ulkomaisesta tai kotimaisesta verkkokaupasta, voi saman tehdä millä tahansa uudella kotiin hankittavalla tontulla ja käydä kertomaan tätä joulun odotustarinaa lapsille.
Minulla kuvissa käsityömarkkinoilta ostettu joulutonttu, ei siis virallinen Elf on the Shelf.

https://www.elfontheshelf.com/

Jännittäviä joulun aluspäiviä Sinulle

3 Replies to “Elf on the Shelf, hyllytonttu hengailee”

    1. Minäkin kuulin siitä viime joulun alla ensimmäisiä kertoja ja sitten tutkin ja tutustuin asiaan :). Hauska idea kyllä jos on pieniä lapsia. Kallelle en enää kokeile 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *