DIY helppo, lämmin ja pehmeä neuletakki

Viime syksynä neuloin pojalleni joululahjaksi Samujin Chunky Beanie-tyylisen pipon https://elamanrakkautta.fi/samuji-chunky-beanie-tyylisen-pipon-helppo-neulontaohje/ ja se oli ensimmäinen neuletyöni lähes 30 vuoden jälkeen. Neuletakkien suurkuluttajana minulle jäi siitä ajatus neuloa itselleni neuletakki. Löysin helpon oloisen ohjeen, jonka kerron nyt sinullekin.

Simppelin ja helpon ohjeen löysin Kalastajan vaimo-blogista https://www.menaiset.fi/blogit/kalastajan_vaimo/diy_mun_muhkea_puno . Tilasin Lankakauppa Snurresta Johannan ohjeen mukaisesti 6 kerää Puno-lankaa, joka on huikean ihana ja pehmeä lanka. Mutta vinkkinä Sinulle, kuten myös ko. blogin kommenteissa pohditaan lankamäärän riittävyyttä, niin minä neuloin 65 cm (ohje 80 cm) suoraa ja melko tiukat hihat, joten jos Sinä haluat neuloa pitkän neuletakin niin suosittelen tilaamaan lankaa 8-9 kerää. Näin se ainakin riittää myös pidempään malliin. Minulla jäi jäljelle 6 kerästä lyhyen neuleen jälkeen puoli lankakerää.

Tilasin myös Snurresta 8 mm bambuiset suorapuikot https://www.snurre.fi/kinki-amibari-suorapuikko sekä 8 mm 80 cm pyöröpuikot https://www.snurre.fi/kinki-amibari-2-55-mm-pyoropuikko , koska minun neuleisiin tarvittavien työkalujen arsenaali on olematon ?.

Ja sitten ohjeeseen ?. Aloita luomalla pyöröpuikoille 130 silmukkaa https://www.garnstudio.com/video.php?id=2&lang=fi . Mieti sitten haluatko neuletakin helmaan resoria eli joustinneuletta tietyn pätkän vai et. Minä en nyt neulonut, mutta seuraavaan pidempään malliin neulon 10 kerrosta 1 oikein – 1 nurin neuletta ennen suoranneuleen aloitusta. Joustin neule voi olla Sinun oman tyylisi mukaista vaikka 2 oikein – 2 nurin tai 2 oikein – 1 nurin tai millaista haluat. Suorana nyt helma hieman rullaantuu.

Tämän jälkeen neuloin 65 cm suoraa neuletta (koska epäilin langan riittävyyttä en neulotut 80 cm) ja sitten erotin suoralle puikolle toista etukappaletta varten 33 silmukkaa. Neuloin sitä 20 cm niin että kaula-aukon puolelta joka toisella kerroksella kavensin silmukan. Kun 20 cm neulottu, päätin sen osion ja aloitin toisen etukappaleen 33 silmukkaa neuloen samalla tavalla, kaventaen joka toisella kerroksella kaula-aukon puolelta silmukan. Sitten neuloin takakappaleen 64 silmukkaa vielä 20 cm.

Hihaan loin 40 silmukkaa ja neuloin niin että joka 3. kerroksella kavensin molemmista reunoista yhdet silmukat, kunnes oli 20 silmukkaa jäljellä. Sitten neuloin suoraa, yhteensä minulla hihan pituudeksi tuli 45 cm. Hihan loppuun tein joustinneuletta 1 oikein – 1 nurin yhteensä 4 kerrosta. Minusta se antoi kivan ulkonäön hihansuuhun. Jos Sinä haluat löysemmät hihat, niin välttämättä kavennuksia ei tarvitse kuin 3-4 kertaa. Tätä neuletta voi helposti muokkailla oman maun mukaiseksi.

Taskua varten loin 10 silmukkaa ja neuloin 10 kerrosta. Taskut on vielä kiinnittämättä, mutta kuvassa näet niiden koon. Tämän neuletakin koko tällä ohjeella on S-M koko ja hyvä vinkki on minusta Sinulle se että 1 silmukka vastaa mielestäni hyvin 1 cm niin leveys ja korkeus suunnassa. Näin ollen jos Sinä haluat L- kokoisen takin, niin neuvoisin Sinua lisäämään 10 silmukkaa aloitukseen eli 130 sijaan luot 140 silmukkaa.

Aikaa minulla meni tämän neuletakin tekoon alle 20 tuntia, viitenä päivänä neuloin muutamia tunteja päivässä. Puno-lanka on paksua ja puikot suuret, joten neulominen on nopeaa ja helppoa kokemattomallekin.

Nyt onkin jo suunnitelmissani neulepaidan teko pojalleni joululahjaksi sekä pitkä neuletakkia tällä mallilla harmaana, valkeana tai mustana tai vaikka kaikissa väreissä talven lämmittäjäksi.

Ihania pimeneviä elokuun iltoja ja syksyn puuhailujen suunnitteluja Sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *