Deepthin Valoa- mantralaulukonsertista äiti Amman halaukseen

Pari viikkoa sitten olin vapaaehtoistyössä Deepthin Valoa-konsertin järjestelyissä konserttipaikalla. Ennen konserttia me vapaaehtoiset (4 hlöä) jaoimme muutaman viikon ajan konsertin mainoksia kauppojen ilmoitustauluille ja virittäydyimme jo siten tunnelmaan. https://www.youtube.com/watch?v=qYDYqZjJ_7I

Konsertti oli mahtava energiallaan. Deepthin ääni sopii todella hyvin mantra-tyylisiin lauluihin. Itse käytän näitä Valoa-levyn mantralauluja normikuuntelun lisäksi myös meditoinnin taustalla. Ystäväni Pinja, myös vapaaehtoisena ollut, kertoi että hän käyttää näitä joogatunneilla. Eräs vapaaehtoinen kertoi, että hänen murrosikäinen poika haluaa kuunnella näitä lauluja autossa. Monia eri käyttötarkoituksia siis löytyy ja suosittelen Sinuakin kokeilemaan ja kuuntelemaan.
https://music.youtube.com/watch?v=oHBJqhkNBkY&list=OLAK5uy_kgMfVgpLQFyDNrhDf_5yTJ9UNJgpei5Ro 

Keskiviikkona oli klo 8.00 jonottamassa ensimmäiseen  äiti Amma halaukseen eli darshaniin Espoon Metro Areenalla. En tarkkaan tiedä mistä innostus äiti Amman halaukseen on tullut, ehkä entisen miesystäväni kautta, koska hän on käynyt halaamassa Ammaa jo useita kertoa. Viimeksi kuitenkin 2017 joulukuussa Amman Suomessa vierailu meni itseltäni jotenkin ohi, joten nyt seurasin vuoden ajan päivämääriä milloin Amma on Suomessa. Keskiviikko aamusta paikalla oli satoja ihmisiä. Minusta oli mielenkiintoista läsnäolijoiden ikärakenne, nuorimmat olivat muutaman viikon ikäisiä vauvoja vanhempiensa seurassa ja vanhimmat ihania harmaahiuksisia pariskuntia käsikynkässä toistensa kanssa kävellen, osin kävelykeppiin nojaten.

Vuorolipukkeiden jonotus eteni melko nopeasti ja pääsimme istumaan Areenalle ja odottamaan klo 10.00 alkavaa meditaatiota. Tilassa oli jonkin verran myyntipöytiä, jossa oli myynnissä Amma-kirjoja sekä koruja, joita osaa Amma oli käyttänyt ja käsitöitä. Korut sekä käsityöt on pääosin tehty Amritapurin ashramissa. Kaikki myyntituotot menevät Amman hyväntekeväisyysjärjestön hyväksi. Tämän hyväntekeväisyysjärjestön tekemä työ on aivan huikeaa niin ihmisille kuin luonnolle. Amma tilaisuus on maksuton ja minusta siinä ei ole mukana kaupallisuutta ja lisäksi etukäteen ohjelmassa luki että illalla jonotuksen yhteydessä musiikkia, mutta kaupallisuutta vältettäessä ei kerrottu että mm. Samuli Edelman sekä Tuure Kilpeläinen laulavat siellä. Tilaisuudessa on valokuvaus ja videokuvaus kielletty, joten kaikki saavat olla tilaisuudessa täysin yksityishenkilöinä. Lisäksi, mikä hienoa, kukaan ei saa kuvata kun ystävä suorittaa halausta. Näin vältetään nykypäivän some-kuvailua ja selfieitä.

Aamupäivän halauksessa kello 10 Amma tuli lavalle. Sitten alkoi meditaatio, jossa darshaniin osallistujat olivat silmät kiinni ja kuuntelimme, hengitimme syvään sekä meditoimme. Amma puhui ensin ja Taavi Kassila suomensi meille nämä puheet luonnosta sen eläimistä, kukista ja vesistöistä sekä maapallosta ja rakkaudesta. Taavi Kassilan ääni sopi mielestäni todella hyvin meditaation vetämiseen kuin myös toki Amman. Täysin hiljaista ei tilassa ollut, koska nämä ihanat pienet osallistujat esittivät vanhemmilleen kysymyksiä ja huomioita. Laaja ikärakenne oli mielestäni suunnaton rikkaus tilaisuuden henkeen.

Ennen tilaisuutta oli itselläni mielenkiintoinen fiilis, kun odotti sitä mutta toisaalta ei tiennyt mitä odottaa. Jonotus eteni ihmismäärään nähden nopeasti ja se on tasa-arvoista darshanissa että kukaan ei saa siellä nopeutettua paikkaa vaan kaikki samanarvoisina jonottavat. Jonotuksen aikana sai hyvin vapaaehtoisilta ohjeita mitä tapahtuu ja kuinka halaustilanteessa tulee toimia. Näitä on mm. se että vapaaehtoiset pyyhkivät halaukseen menijän kasvot että äiti Amman vaalea puku ei tahraannu. Lisäksi kengät riisutaan eikä mukana saa olla laukkua, kännykkää tms.. Ammaan ei saa nojata käsillä vaan kädet pidetään Amman sivuilla tuolilla ja pää nojataan hänen hartiaa/olkapäätä vasten.

Halaus kesti minuutin pari, mutta Amma saa aikaan sen että se on kiireettömän oloinen tilanne. Amma piti leukaa, huuliaan vasten otsani vasenta puolta ja siihen lausui mantraa, aivan kuin tietäen että minulla on aivovaurio. Lähes tunnin ajan halauksen jälkeen otsani vasenta puolta kuumotti todella paljon. Halauksen jälkeen hän antoi käteen karamellin sekä kuivattuja ruusun lehtiä, joka on vanha hindulainen tapa. Noustessa halauksesta pois, jossa voi olla polvillaan tai istua tuolilla, vapaaehtoiset avustivat koska olo oli sellainen että teki mieli istua hetkeksi, niin voimakkaan energian Amman halaus antoi. Halauksen jälkeen jos halusi sai lavalle jäädä meditoimaan vielä ja saamaan energiaa kun toisia halattiin.

Halauksen jälkeen minä ja ystäväni menimme ruokajonoon, tilaisuudessa sai ostaa joko intialaista kasvisruokaa tai länsimaista ruokaa. Ruoka, vapaaehtoisten tekemää ja tarjoilemaa, oli aivan loistavaa. Sitten lähdimme kohti modernin taiteen museo Emmaa, katsomaan Michael Jackson näyttelyä, josta kerron Sinulle myöhemmin lisää.

Äiti Amma halauksesta/darshanista, ei jäänyt itselleni tunnetta että tilaisuus olisi ollut hengellinen. Henkinen ja todella positiivinen kyllä. Mikäli Amma tulee Suomeen taas parin vuoden kuluttua, niin olen kyllä mukana ja silloin ehkä iltahalauksessa jonka ohjelmassa oli nyt mm. musiikkia. Tai voin olla vapaaehtoisena mukana järjestämässä tilaisuutta. Uusi kokemus olisi sekin.
Minusta tilaisuus oli siis todella positiivinen ja iloisuus henki ilmassa. Hymy oli ihmisten kasvoilla vaikkakin Amma Finland-facebookin sivuilla sanotaan näin ”Aivan Suomen-vierailunsa päätteeksi perjantaiaamuna Amma kehotti meitä suomalaisia nauramaan enemmän! Vaikka talkootyönä toteutetut järjestelyt sujuivat hienosti, Amma sanoi nähneensä melkein pelkästään vakavia ilmeitä. Läpi koko yön kestäneessä yleisötilaisuudessa valvoneet suomalaiset nauroivat lopuksi riemukkaasti yhdessä Amman kanssa!”
https://www.facebook.com/ammafinland/?ref=page_internal

Tässä linkissä on mielenkiintoinen artikkeli tapahtumasta
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kun-amma-halaa-se-on-radikaali-teko-mutta-voiko-luterilainen-menna-amman-syliin-?fbclid=IwAR0Xwk0846An46D3uV_xPRt4OiKMp3l2RIbiDOUYUBMb3sby-MbcDPCMEB8#4236bbd0

Hymyä, halauksia ja kaikkea hyvää Sinulle <3!
https://www.amma.fi/
https://www.youtube.com/watch?v=o8IEUzmSUEA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *