Betoniaskartelulla iloa parvekkeelle ja pihalle

Nyt on hyvä aika käydä askartelemaan parvekkeelle tai kotipihalle tulevaa kesää varten koriste-esineitä ja kukkaruukkuja itse tehden betonista (DIY).

Mallina ja muottina voi käyttää hyvin tarjottimia, vanhoja kukkaruukkuja, kakkumuotteja, ämpäreitä tai vaikka käytöstä poistettuja kenkiä. Betoniaskartelu-ilta voi olla myös kiva ilta kutsua ystävät koolle askartelemaan ja yhdessä puuhailla kauniita DIY koriste-esineitä.

Mahdollisuuksia on miljoonia kun annat mielikuvituksesi lähteä lentoon ja katsot kodissa ympärillesi tavaroita joita et enää tarvitse ja jotka kävisivät betonityön malliksi hyvin. Tarjottimet eivät mene pilalle kun niitä käyttää mallina vaan puhdistuksen jälkeen toimivat taas alkuperäisessä käytössä.

DIY betoniHyviä malleja ovat myös jogurttipurkit, viilipurkit ja pringles-purkit. Jos mallina käytät vatia tai ämpäriä , johon haluat paksummat reunat ja sisälle pienemmän istutusalustan tai säilytysosan, niin etsi myös sen säilytysosan tarvitsema malli.

Mikäli käytät muottina puusta tehtyä muottia, sen pinta kannattaa öljytä ennen betonin laittoa siihen. Öljyn vaihtoehtona voi käyttää silikonispraytä tai vaseliiniä myös. Näin massa ei jää siihen kiinni. Yksi vaihtoehto on myös laittaa muotin ja betonin väliin elmu-kelmua, jos sen saa pidettyä suorana. Muovipintaiset muotit eivät tarvitse öljyä tai suojausta.

Mallien lisäksi tarvitset siis rautakaupasta betonilaastipussin (kuivabetoni) ja betonin tekoa varten ämpärin, puulastoja sekoitukseen sekä vettä. Hengityssuoja ja suoja omille vaatteille on myös hyvä. Mikäli teet useita esineitä kerralla ja tarvitset isomman saavin betonin tekoa varten, niin silloin puulastojen sijaan kannattaa käyttää sekoitukseen apuna porakonetta tai ruuvinväännintä. Etsi lisäksi sellainen paikka askarteluun jossa pöly voi lentää.
Hienobetonilla (S30) saa sileämmän pinnan kuin karkeammalla betonilaadulla (S100), jolla pinta on rouheampaa.

Tehtyjen esineiden tulee kuivaa kuivassa paikassa noin viikko.

Kesällä  voit etsiä luonnosta ja kotipihalta lisää malleja. Esimerkiksi raparperinlehdistä saa kauniita pihalaattoja tai vaikka salaattitarjottimen kesän grilliherkkupöytään.

Mielikuvituksellisia hetkiä betoniaskartelun parissa Sinulle

Mielikuvituksellista perjantaita

https://www.etlehti.fi/blogit/reijan_rasymatto/avainsana/7901/8481

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee_itse/askartelu/parhaat_vinkit_betoniaskarteluun_tee_itse_ruukut_ja_poydat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *