Bergamo, kaunis risteyskaupunki

Bergamon kaupungissa sijaitsee yksi Milanon lähistön kolmesta    kansainvälisestä lentokentästä ja siksi moni etenkin ns. halpalentoyhtiöillä lentävä, eksyy tuohon pieneen kauniiseen kaupunkiin. Lentokentältä on matkaa kaupunkiin noin 5 kilometriä.

Bergamon kaupunki, alkaen vanhasta kaupungista, on rakennettu kukkulalle, johon itse asiassa Alpit loppuvat. Vanhaan kaupunkiin, Città Altaan, kulkee uudesta, laaksoon rakennetusta osasta, kiskoköysirata funicolare.

Bergamon vanhakaupunki on harvinaisuus, sillä sitä ympäröivä muuri on melkein alkuperäinen ja erittäin hyvin säilynyt. Vanhimmat osat ovat 1500-luvulta.  Bergamon vanhan kaupungin ehdottomasti tärkein nähtävyys on Piazza Vecchia. Aukion sanotaan olevan Italian kaunein piazza. Aukiolla sijaitseva tornin, Torre Civican, kello lyö 100 kelloniskua joka päivä klo 22.

Asukkaita Bergamossa on noin 120.000 eli kaupunki on melko pieni, mutta se on vilkas yliopistokaupunki. Kaupungin kirjakaupoista voi löytyä siksi myös suomalaisillekin tuttujen brändien kirjoja.

Bergamo sijaitsee Venetsiasta Milanoon kulkevan moottoritien varrella. Matkaa Milanoon on noin 40 kilometriä eli junalla ja bussilla pääsee hyvin alle tunnissa. Rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat alakaupungissa vierekkäin eli liikkuminen hotelleilta julkisilla on helppoa. Alakaupungissa on myös suurin osa ostosmahdollisuuksista. Hotelleja on toki myös yläkaupungissa.

Vaikka Bergamo on hyvä risteyskaupunki ja kulkuyhteydet sieltä loistavat isoihin kaupunkeihin, vuorille, laaksoihin ja järville niin Bergamossakin riittää moneksi päiväksi nähtävää rauhallisessa kaupungissa chillaillen ja hyvin syöden.

.http://www.booking.com/index.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *