Berjantain Bataatti Belastus

Perjantai-iltaan liittyy yleensä helpon, hauskan ja nopean ruoanlaitto kiireisen viikon jälkeen viikonloppuun laskeutuessa.

Itse käytän paljon bataattia sekä ruoanlaitossa että leivonnassa, kuten olet ehkä huomannutkin ja tämä ruoka on ehdoton suosikkini. Eli bataatti-chorizo-munakas. Niin hyvää, halpaa, nopeasti valmistuvaa ja kaikille maistuvaa. Makea bataatti ja mausteinen chorizo-makkara ovat loistava parivaljakko.

Elikäs Berjantain Bataatti-Belastus tehdään näin

pilko bataatti noin 1 x 1 cm paloiksi  ja laita hautumaan pannulle

bataattien joukkoon pilkotaan yksi sipuli ja pari valkosipulin kynttä

Kun ne ovat hautuneet noin 5-10 minuuttia pilko joukkoon chorizo-makkara ohuina viipaleina. Itse käytän Pirkka-chorizoa, paketissa 200 g.

Kun nämä ovat hautuneet noin 5 minuuttia, sekoitan 6-10 kananmunaa ja noin puoli desiä vettä + hieman suolaa + hieman mustapippuria ja kaadan sen bataatti-chorizo-sekoituksen päälle pannulle.  Jos teen vain itselleni, laitan yleensä 6 kananmunaa, jos porukkaa enemmän laitan enemmän kananmunia.

Kansi päälle ja anna hautua noin 10 minuuttia. Ja sitten se on valmis.

Sitten mukaan lautaselle vain salaattia ja nauttimaan.

Koko annoksen hinta munat+bataatti+ chorizo on noin 5 € vaikka käytän luomumunia. Yksin syötynä, syön tätä useampana päivänä ruoaksi, mutta kerta annoksena tästä riittää hyvin 3-4:lle ihmiselle.

Yllä olevasta kuvasta näet kuinka paljon jää jäljelle kun yhden kerran annoksen olen ottanut tänään lounaaksi. Eli ruokaa riittää vielä pariksi päiväksi hyvin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *