Ainakin 100 syytä olla tekemättä uuden vuoden lupauksia

31.12. on täynnä uuden vuoden lupauksia ja ilon, riemun ja juhlan päivä useammille, mutta myös päivä hankkia lisää stressiä ja pinnan kiristystä alkuvuoteen. Ja jos et päättämistäsi ”hyvistä” uuden vuoden lupauksista pidä kiinni niin vuosihan alkaakin hyvin ruoskinnalla ”olen kelvoton, huono ihminen”, ”tämä ei onnistunut taaskaan”, ”minusta ei ole mihinkään”. Hieno alku päätetylle loistavalle, elämään muutoksia tuovalle uudelle vuodelle.

Vaikka päättäisit laihduttaa sen sinun mielestäsi ylimääräiset 5 kg painostasi pois tai lopettaa tupakoinnin tai vaikka alkaa mukavaksi, toisia huomioivaksi ihmiseksi, ei nämä pelkällä NYT PÄÄTÄN!-asenteella onnistu vaan muutoksia syntyy jopa huomaamatta silloin kun sinulla on sydämessä ja aivoissa tahto ja halu muutokseen ja mieliala hyvä siihen. Jos mieli on surullinen niin pulla tai tupakka tuo hetkellisen lohdun siihen päätöksistä huolimatta. Ja sitten toki annettuasi periksi yhdelle pullalle tai tupakalle, voit hieman moittia itseäsi ja mieliala menee taas alemmalle tasolle ja hetken nostoa varten tarvitset uuden pullan tai tupakan ja kierre on valmis. Tahto ja mieli ei ollut mukana ja mikä tärkeintä, sydän ei ollut mukana.

Kun mieliala ja asenne elämää kohtaan on positiivinen, ei erillisiä päätöksiä tarvitse tehdä. Hiljaisesti huomaamatta toteaakin että paino on pudonnut paljon eikä pullaa tai herkkuja tee mieli ja on syönyt kuitenkin normaalisti, kaloreita laskematta. Ystävien kanssa illanvietoissa on herkuteltukin paljon. Pullahyllyjen ohi vain kävelee huomaamatta kaupassa ja pizzat jää perjantai-illan iloksi tilaamatta. Samoin jos olisin tupakoinut itse, ei tarvitsisi mennä ”hermosavuille” kun ei hermostuta hyvän asenteen elämää kohtaan ansiosta.

Hyvä asenne elämään ja mieliala syntyy paljon siitä että on kiitollinen siitä mitä elämässäsi on. Jos tätä lukiessasi ei heti tule mieleen montaa asiaa niin ota kynä käteen ja kirjoita paperille ”olen kiitollinen” listausta. Päivän mittaa kun ilahdut jostakin, muista kiittää samalla ja illalla nukkumaan käydessä kiitä kaikesta hyvästä mitä päivän aikana tapahtunut, ketä olet kohdannut ja myös niistä ikävistä asioista joita päivän aikana tapahtunut ja mitä ne ovat sinulle opettaneet. Käännä huonot asiat kiitoksen avulla hyväksi. Hyvä lisää hyvää. Jos on paha mieli ja huono tuuli mielenpäällä, niin ulkona luonnossa kävely tai juoksulenkki auttaa paljon. Seuratessa mitä muutoksia luonnossa on vuoden aikaan nähden tapahtunut tai katsoessa pilvien liikkeitä tai auringon säteitä, mieli muuttuu paremmaksi ja omat huolet unohtuvat. Lenkin jälkeen kiitä itseäsi ”hyvä kun lähdit”, ”olin reipas kun ulkoilin taas” ja mieli on entistä parempi. Pitkään sen jälkeen.

itse olen lukenut jo vuosia Rhonda Byrnen Salaisuus-kirjaa ja kirjasarjaa, jossa muistutaan kiittämään ja olemaan kiitollinen vaikka ”vain” siitä että on voita leivän päällä. Kirjat ovat tuoneet paljon hyvää asenteeni elämää kohtaan ja kolarin jälkeen kun olen ottanut elämässä ”himmailu ja chillailu”-asenteen vielä enemmän, on painokin pudonnut 20 kiloa. Pieniä muutoksia tullut huomaamatta mm. maitotuotteet olen jättänyt pois koska olo on paljon parempi ilman maitoa ja rahkaa ja uskon että pieni vasikka tarvitsee enemmän sitä maitoa kuin minä. Kaapista löytyy kauramaitoa sekä soya-jogurttia aina välillä marjojen seuraksi. Kesällä toki lakritsajäätelöä kului koska se kuuluu ehdottomasti kesään vaikka ei aurinko paistaisikaan vaan vettä sataa joka päivä. Eli maitotuotteistakaan en ole päättänyt kieltäytyä vaan muutos on tapahtunut pikku hiljaa huomaamatta ja tulokset ovat huikeita.

Eli sata syytä olla tekemättä uuden vuoden lupauksia, niitä en listannut vaan kirjoitapa Sinä paperille 100 asiaa mistä olet nyt kiitollinen ja mikä on hyvin. Vaikka se että Sinulla on ollut ruokaa, ei nälänhätä ja siksi olet saanut kivasti painoa ja peppuun pyöreyttä tai että Sinulla on rahaa ostaa tupakka-aski ja tukea tupakkatyötekijöiden työpaikkoja.

Älä stressaa uuden vuoden lupauksilla itseäsi, parisuhdettasi ja perhettäsi vaan ollaan kiitollisia että vuosi vaihtuu onnellisissa merkeissä, hyvällä mielellä ja loistavien ihmisten seurassa tai jos vietät sen yksin, niin loistavan ihmisen seurassa.

Kaikkea hyvää Sinulle

2 Replies to “Ainakin 100 syytä olla tekemättä uuden vuoden lupauksia”

  1. Hienoja ajatuksia, pieni pysähtyminen ja olemassa olevien asioiden arvostaminen on tärkeää 🙂
    Ihanaa tätä vuotta.

    1. Kiitos kommentista ja kiitos, samoin ihanaa alkanutta vuotta Sinullekin.
      Tärkeää olisikin pysähtyä ja miettiä sitä mikä on jo hyvin elämässämme eikä vain tavoitella jatkuvasti uutta. Monesti olemme sokeita oman elämämme loistavuudelle ja näemme kaiken parempana, vihreämpänä aidan toisella puolella. Pysähtyminen auttaa oivaltamaan ja näkemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *