4 hyvää keinoa päästä kaapeissa lojuvista vaatteista ja asusteista eroon ja saada jopa hyvää tuottoa niistä

Vuoden vaihde on hyvä aika käydä läpi edelliseksi vuodeksi kaappiin unohtuneet meikit, vaatteet, kengät, laukut, korut ja muut asusteet. Jos niitä et ole koko vuoden aikana käyttänyt, todennäköisyys että enää käytätkään, on melko pieni kun uusia tulee hankittua. Ajattomat, laadukkaat ”helmet ”, etenkin kalliimmat merkkivaatteet , kannattaa toki pohtia laittaako heti kiertoon vai ei. Toisaalta miksi seisottaa laadukasta, muodikasta merkkivaatetta kaapissa, jos siitä nyt voi vielä saada hyvän hinnan myydessä kuin että seisotat sitä käyttämättä kaapissa muutamia vuosia ja sitten pitää myydä halvemmalla pois kun ei ole enää muodin mukainen. Jokainen vaate tai asuste ansaitsee hyvän kodin, jossa sitä käytetään ja se on tarpeellinen .


Vaatekaapin ja asusteiden kierrätykseen on monia hyviä keinoja ja muutamasta vinkistäni voit saada hyvin tuottoakin, koska ostajat tietävät mitä ja uutena minkä hintatasoista tuotetta ovat ostamassa.

Ensimmäinen vaihtoehto

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä tuotteet joilla ei ole ollut itsellesi paljonkaan taloudellista arvoa ostettaessa tai olet halukas vain nopeasti luopumaan niistä tai paras vaihto vielä on, että haluat tehdä hyväntekeväisyyttä, voit viedä UFF:n laatikoihin, Punaisen ristin Konttiiin, Hopen pisteisiin tai kierrätyskeskukseen. Myös esimerkiksi facebookissa olevat ”annetaan ja otetaan vastaan”-palstat ovat hyviä ja tehokkaita. Kaikki tämä on hyväntekeväisyyttä mistä on apua tarvitseville vähävaraisille iso apu ja itsellesi tulee hyvä mieli. Kannattaa kuitenkin miettiä että antaa mahdollisimman monipuolisesti näihin niitä vaatteita ja asusteita, villasukista alkaen, pelkästään glitteri-biletopit eivät ole kovin hyödyllisiä ja lämpimiä, vaateapua kaipaaville.

Näissä hyväntekeväisyys keräyspisteissä kaivataan myös muutakin kodin tarviketta, astioita, pyyhkeitä, sisustustekstiilejä, eikä vain pelkkiä vaatetukseen liittyviä asioita. Myös harrastuksiin liittyvät välineet ja tarvikkeet ovat kaivattuja kohteita.

Toinen vinkki

Toisena vaihtoehtona mikäli haluat pientä tuottoa ja sinulla on aikaa hoitaa myyntipöytää, on kirpputorien kirppispöydät, hyvä paikka myydä. Monissa kaupungeissa on toreja sunnuntaisin jossa myydään tai sitten voi vuokrata pöydän määräajaksi sisäkirppikseltä. Sunnuntai torimyyntipaikat on hauska tapahtuma tehdä kauppaa kasvokkain, mutta vuokrattavista kirppispöydistä itse en ole kovin innostunut ollut. Niissä monesti asiakkaat kuljettavat tavaroita toisille pöydille, hintalaput häviävät, vaatteita sovitellaan ja tuhritaan meikkeihin ja pöytää saa käydä järjestämässä kerran päivässä. Tuottoa näistä molemmista tulee pienesti eli muutamia euroja per tavara. Kalliimmille tuotteille pitää varata yleensä erillinen kalliimpi paikka, koska niitä ei voi myydä pöydältä suoraan tai ne voisivat lähteä varkaiden matkaan. Mutta jos on paljon myytävää, hinnat haluaa pitää edullisena ja jaksaa hoitaa myyntipöytää, niin tämä on hyvä vaihtoehto ja parissa viikossa tulee helposti 100-200 euroakin myyntituottoa. Samalla pöydällä voi olla myynnissä niin vaatteet kuin kodin tavaratkin.

Kolmas vaihtoehto ja suosikkini

Kolmantena ehdotuksenani on nettipalstat tori.fi tai huuto.net ja facebookin kirppispalstat jotka on usein kaupunkikohtaisia. Meillä Etelä-Karjalassa esim. Äijäkirppis. Näistä saa melko hyvää tuottoa, merkkituotteetkin löytävät uudet omistajat suht hyvällä hinnalla, mutta myyntiaika on usein pitkä. Tinkijöitä ja tarjouksien tekijöitä kyllä löytyy paljonkin. Myytävä tuote kannattaa valokuvata hyvin sekä myöskin kuvailla tarkasti myynti-ilmoitukseen ja yrittää löytää myyvät avainsanat joilla tuote löytyy helposti. Tori.fi ja Huuto.net – palstoilta voi toki ostaa parempaa näkyvyyttä lisähinnalla. Suurin ongelma minusta näillä palstoilla on se, että niillä myydään ylläpitäjien sallimana, paljon feikkituotteita eli arvostus aitoja kohtaan myös ostajilla voi olla heikompaa kun feikki-laukku on myynnissä 5 €:lla ja aito 100 €:lla, vaikka ulkonäkö ja laatu olisikin aivan vastakohdat.

Neljäntenä ja itse olen kokenut parhaana keinona myydä (ja joskus myös ostaa) kaappien ylijäämä vaatteet, asusteet ja meikit, on facebookin-myyntiryhmät. Näitä myyntiryhmiä on merkeittäin tai laajempana ryhmänä mm. ganttikset, luxmerkit, MK, Sea style second hand shop. Näissä ryhmissä on erityisen hyvää se, että ostajat tietävät hintatason uutena ja arvostavat aitoja tuotteita. Jos esim. miesten Hilfiger-paita maksaa uutena 130 € niin käytetystä, siististä paidasta saa kuitenkin helposti tuottoa vielä 50-60 €. Myytävät tuotteet ovat ehjiä ja siistejä. Mikäli niissä on vikoja, ne kerrotaan ja kuvataan tarkasti. Moni myy edullisemmin käyttämättä jääneen tuotteen vaikka siinä olisi vielä hintalaputkin paikallaan. Lisäksi myynnissä on melko paljon jo mallistoista poistuneita tai loppuunmyytyjä hittejä. Näissä myyntiryhmissä tuotteet liikkuvat melko nopeasti, jopa päivässä tehdään kaupat ja hintataso on myyjälle tuottoisa mutta myös ostajalle edullinen verrattuna kaupan uuden hintaan. Ehdoton suositteluni näille ryhmille sekä myyjänä että ostajana. Ylläpitäjät seuraavat näissä tehtäviä kauppoja, myyntituotteita sekä ryhmän sääntöjen noudattamista tarkasti.
Kalliimmat tuotteet esim. LV-huivit ja laukut kannattaa sopia postitettavaksi vakuutettuna.

Myyntihinnassa tulee aina ilmoittaa sisältääkö se postikulut vai ei, se on tärkeää. Ja vakuutettuna postitus kannattaa ehkäpä jakaa puoliksi. Molempien turva. Äläkä koskaan postita tuotetta ostajalle ennen kuin rahat ovat näkyvillä tililläsi. Postitusvinkkejä kirjoitan sinulle seuraavaksi .

Hyviä kauppahetkiä  tyhjentäessäsi kaappia alennuslöytöjä varten,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *