10 + 1 ideaa Sinulle ystävänpäivänlahjoiksi

Ystävänpäivän juhlinnalla on jo vanhat perinteet aina antiikin Roomaan saakka ja silloin hedelmällisyyden kunniaksi uhrattiin vuohia ja koiria nuorten miesten toimesta. Kristityt yrittivät lopettaa onneksi tämän tavan 400-luvun lopulla, mutta osa siihen kuuluneista tavoista siirtyi seuraavana päivänä vietettyyn Pyhän Valentinuksen päivään.

1300-luvulla Englannissa ja Ranskassa Pyhän Valentinuksen päivän juhlintaan alettiin liittää romanttisia rakkauden elementtejä, kuten rusettiluistelut ja ystävänpäivä. 1800-luvulla tämä siirtyi meren yli Amerikkaan, jossa Pyhän Valentinuksen päivästä muodostui kansanjuhla kortteineen ja lahjoineen. Euroopassa tämä juhla jo unohtui välillä kokonaan.

Yhdysvalloissa on muun muassa tytöillä sellaisia uskomuksia, että ensimmäinen mies, joka kävelee heitä vastaan ystävänpäivänä, on Valentine, eli se heidän oikeansa. Lisäksi uskotaan, että ystävänpäivänä omenan halkaiseminen ja siementen lukumäärän laskeminen todistaa sen, kuinka monta lasta kyseinen tyttö saa. (Wikipedia)

Suomessa ystävänpäivä on enemmän ystävänpäivä kuin rakastavaisten päivä.  Sitä on vietetty meillä taas 1980-luvulta lähtien ja 1990-luvun lopulla se merkittiin kalenteriin. Meillä Suomessa tavallisin tapa on korttien lähettäminen ystäville, mutta yhä enemmän päivä saa vivahteita vanhasta Valentinuksen päivästä punaisine sydämmineen ja romanttisine muistamisineen.

Kun Sinä ystävänpäivänä haluat muistaa ystäviä pienellä lahjalla niin tässä kerron sinulle 10 + 1 vinkkiä

1. Hyvät opaskirjat elämään mm.  Viinistä viiniin tai ajatuksia tuova Liza Marklundin ja Lotta Snickaren Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan.

https://www.adlibris.com/fi

Ystäväsi kanssa voitte ystävänpäivä iltana nauttia viiniä, maistellen sen rypälemakua, vuosikertaa viinikirjaa tutkien sekä samalla pohtia mikä naisia vaivaa koska naiset eivät  muodosta “hyvä veli”-järjestelmää ja auta toinen toisiaan.  Miksi naiset toimivat tässä eri tavalla  kuin miehet. Hyvä ystävänpäiväpohdinnan paikka.

2.  Muut hyvät “opaskirjat” kuten Sinkkuelämää-sarjan kirjoittajien Jätä se! Älä tuhlaa aikaasi vääriin miehiin. Tämä lukiessa voidaan oikein alleviivata sieltä ja todeta oma kokemus  “näihän Perakin teki aina” -kohtaan “vain kusipäät vetoavat kiireeseen kun eivät ota yhteyttä”. Ja monta muuta yhteneväisyyttä. Ja tätä lukiessa voi todeta miten erilaisia miehet ja naiset ovat. Nainen selittelee, pohtii miljoona eri syytä kun mies ei ota yhteyttä ja uskoo itsekin vielä niihin pohdintoihin ja kirjan mukaan selitys on se, että mies yksinkertaisesti ei ota yhteyttä koska häntä ei kiinnosta ko. nainen tarpeeksi.

Näinhän mekin aina selitellään Sinun kanssa, eikö?  🙂

https://www.adlibris.com/fi

3. Jos annat ystävällesi ystävänpäivälahjaksi Miehenmetsästys-kirjat, niin muista antaa myös punaiset huulet ja punaiset kissankynnet. Nämä varmasti auttavat metsästyksessä ja kohottavat kovasti metsästäjän itsetuntoa 🙂

Nämä ovat ihanat punaiset ihanuudet Bohon ekologisesta valikoimasta https://www.ruohonjuuri.fi/.

4. Viinistä viiniin kirjasta löytyy varmasti myös hyvät kuohuviini tai cava-vinkit ystävänpäivälahjaksi iloa kuplivalle ystävällesi. Ja yhdessä nautittuna se maistuu niiiiiiiiin hyvälle :).

5. Kuohuviinilasien jälkeen, odotusta kupliva ystävänpäivälahja onkin pyytää ystävää kevätmatkalle jonnekin matkakohteeseen jonne sinä haluat hänet pyytää ja olet ostanut jo ko. kohteesta kertovan kirjan hänelle ystävänpäivälahjaksi. Tai sitten voitte kirjoittaa molemmat lapuille haluamianne matkakohteita ja arvotte päätöksen. Tai ottaa maailman karttakirjan käteen ja silmät ummessa arpoa sieltä kohteen. Mielikuvitus valloilleen ja ennakkoluulottomasti matkaan :).

http://www.booking.com/index.html

http://www.elibris.fi/

http://www.travelbird.fi

6. Matkailevalle ystävällesi Sinä voisit ostaa ystävänpäivälahjaksi pieneen tilaan menevän  kassin käsilaukkuun. Magea kassi magealla tekstillä :).

Minä ostin viime ystävänpäivänä näitä kasseja lahjaksi http://www.sisustuskk.com/ -liikkeestä. Hauskoja, käteviä ja kestäviä. Kuvissa tosin ryppyisiä nyt kun pikkupaketista avasin.

Absolutely fabulous, tarpeellinen, hauska ja kätevä lahja :).

7.  Onko mikään ihanampaa kuin syödä toisen valmistamaa ruokaa kuitenkin niin ettei olla ravintolassa. Ei ole! Toisen valmistama ruoka maistuu NIIIIIIIN hyvälle vaikka se olisi tehty samalla ohjeella kuin Sinäkin aina teet. Pyydäpä ystäväsi ystävänpäivä illalliselle ja tee jotakin  helppoa, erikoista ja hyvää.  Tämä on loistava lahja niin nais- kuin miespuoliselle ystävälle.

https://elamanrakkautta.fi/papuburgerit-ja-bataattiranskikset-biristaa-baivan/

8. Mikäli illallinen jää väliin niin hyvää suklaata ystäväsi ottaa varmasti kiitollisena vastaan ystävänpäivälahjaksi. Nykyisin suklaata on saatavilla vielä aivan ihanissa malleissa että tulee mietittyä raaskiiko tätä edes syödä. Kuva Milanon erään ravintolan suklaa vitriinin tarjonnasta.

9. Kirjoja tarjoan edelleen tässä yhdeksännessä kohdassa, mutta nyt klassikoita. Niitä klassikoita, joista olemme kaikki kuulleet, niistä lainataan lauseita usein mediassa, mutta vain harva meistä omistaa niitä. Kuolemattomia legendoja, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle.  Mieti,  mikä näistä puhuttelisi ystävääsi. Pikku Prinssi on ainakin kirja, joka kuulemma jokaisen tulisi omistaa.

http://www.elibris.fi/

“Ainoastaan sydämmellä näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä” – Pikku Prinssi

10. Viimeisenä ystävänpäivä vinkkinä en todellakaan ehdota koiran tai minkään muun eläimen ostoa yllätyksenä, löytöeläimiä on jo muutenkin liikaa vaan…..

…. että Sinä ostat lahjakortin valokuvaukseen ystävällesi. Me aikuiset käymme enää harvoin valokuvauksessa hääkuvien tms. jälkeen. Mikä olisikaan ihanampaa kuin pukeutua kauniisti, laittautua, käydä ammattikuvaajalla ja saada muistoksi sieltä jaettavaksi ystäville, ihanat kauniit valokuvat.

Tässä valokuvassa yksi parhaista ystävistäni, Reino-koirani, 4 kk vanhana. Kuvat otettu  http://www.studiotaikalyhty.fi

11 ) Yhden ystävänpäivälahja idean kerroin jo aiemmin eli ihmesieni ystävä ihon hoitoon https://elamanrakkautta.fi/ihmesieni-ihonhoitoon/.

 

Ihanaa ystävänpäivän suunnittelua Sinulle. On ilo yllättää ja ilahduttaa ystävää. Lahjan antaminen on joskus suurempi ilo kuin lahjansaanti. Vai mitä mieltä Sinä olet :)?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *